Han var på jobb ved Forset grus i Klæbu da et grusras veltet over hjullasteren han kjørte.

- Jeg rakk nesten ikke tenke da jeg oppdaget at grusraset kom mot meg. Alt jeg klarte å gjøre var å sette hjullasteren i revers og kjøre fem-sju meter bakover, sier Sindre Lian til Adresseavisen.

Dessverre hjalp det lite. Et lite grusskred traff hjullasteren med et brak, etterfulgt av et langt større skred som knuste frontruta og fylte førerhytta med grus.

- Jeg var i sjokk da jeg satt fastklemt der inne, sier Lian, som ble 18 år forrige uke.

Kamerat fant ham bevisstløs

Brannvesenet måtte bruke spader for å grave frem hjullasteren. Det tok om lag én time før 18-åringen var berget ut. Da var han ved bevissthet.

- Han gikk til båra for egen maskin, men hadde vondt i føttene, sa innsatsleder Roar Selvnes til Adresseavisen på stedet.

Ingen var direkte vitner til ulykken, men Lian fikk varslet kolleger på samband. Én av kollegene hans, som også er en nær venn, var først på stedet.

- Sindre var bevisstløs da jeg kom dit. Det hele var en sjokkerende hendelse, som jeg egentlig ikke husker så mye fra. Alt gikk så fort, sier kameraten, som ønsker å være anonym.

- Jeg var uheldig

Ambulanse fraktet Lian til St. Olavs Hospital for sjekk. 18-åringen klaget over store smerter i føttene.

- Føttene var i klem, og de er både røde og vonde, sier Lian.

Han ble skrevet ut fra St. Olav i 20-30-tiden, og har ingen skader foruten slitne føtter og sår på hendene etter forsøk på å grave seg frem fra glasskår og grus.

- Det var en veldig god følelse å bli dratt ut fra hjullasteren, sier Lian til Adresseavisen.

18-åringen har jobbet på Forset Grus i snart halvannet år ved siden av skolegangen på Frøya videregående skole. Han mener han ikke gjorde noe annet enn hva han bruker da det gikk galt.

- Jeg var uheldig. Det er sånt som kan skje, sier Lian.

Daglig leder ved Forset Grus, Ole Arild Haugum, sier at lignende hendelser aldri før har skjedd på arbeidsplassen.

Kolleger er rystet

- Dette er en forferdelig hendelse, og heldigvis gikk det bra. Alle kolleger er selvfølgelig rystet. Vi vet ikke hvorfor grusen begynte å rase, men det er alltid fare for at det vil rase i et grustak, sier Haugum.

Mandag ettermiddag samlet han de ansatte på et møterom for debrifing. I løpet av tirsdag har Sindre Lian planer om å besøke arbeidsplassen og snakke med kollegene.