«Posten skal frem» heter det. Donald Ifeanyi Chidi (40) er blant byens travel postmenn- og kvinner. Hver dag leverer han brev og pakker til beboere i sentrum av Trondheim. En jobb han nyter, særlig om sommeren.

– Trondheim om sommeren er en nydelig tid, sier Donald.

– Da er det lett å være postmann skal jeg si deg. Om vinteren er det derimot noe helt annet. Da er det ikke like behagelig å gå rundt her å levere post. Riktignok har det ikke vært så bra vær sommer, men jeg håper og tror at vi snart kommer til å oppleve mer sol og varme.

– Er det andre ting som gjør sommeren som postmann spesiell?

– Jeg føler meg som en guide om sommeren. Veldig mange turister kommer bort til meg og spør hvor de kan finne ulike gater og steder. Som regel klarer jeg å svare ganske eksakt, for jeg er blitt ganske lommekjent i sentrum etter hvert.

– Hva er det mest utfordrende ved å levere post i sentrum?

– Det er alltid så mye adresseendringer å følge med på. Bare i dag har jeg ni ark fulle av navn på personer som har endret adresse. Likevel hender det at post blir levert til feil postkasse, for det er mange adresseendringer vi ikke har fått registrert.

– Hva kommer det av?

– Den høye endringsforekomsten i sentrum skyldes hovedsakelig at det bor så mange studenter her, som ofte flytter på seg. Dessverre er de ikke så flinke til å melde flytting til oss. Det mange ikke er klar over, er at posten må ha egen flyttemelding. Skattekontoret sender ikke over flyttemeldinger til oss, så jeg oppfordrer studenter til å bli bedre på å lære seg adresseendringsrutiner.

– Hvordan trives du ellers i Trondheim?

– Trondheim er en utrolig fin by. Se på Oslo. Den er altfor stor og rotet. Selv om du hadde gitt meg en million kroner, så hadde jeg ikke flyttet herfra for å bo i hovedstaden.