– Jeg fikk en bedre versjon av både mamma og pappa etter at de flyttet i hver sin etasje. Det er bedre at de bor her enn i et rekkehus på hver side av byen, sier Martin Skille (24).

Han er sønn til Alf-Erik Skille og Randi Bakken. NRK-profilen Skille er kjent som anker i Midtnytt, mens Randi Bakken blant annet er kjent fra Atelier Ilsvika.

Få konflikter

De to valgte å flytte i hver sin etasje i bygården de eier på Møllenberg i Trondheim for seks-syv år siden, etter at en leieboer flyttet ut fra toppetasjen og de var ferdige med en oppussingsrunde. Senere har de fått hver sin kjæreste, til tross for at de formelt ikke ble skilt før i overkant av et år siden.

– Vi kunne ikke fått noe i nærheten av denne bygården hvis vi hadde flyttet for oss selv, mener Randi.

Fortsatt er de i hvert sitt forhold, men bor under samme tak. De har hver sin etasje der de bor hvert sitt liv. Samtidig deler de vaskekjeller, badstue, takterrasse, musikkstudio og bil.

– Vi deler på avisabonnement, strømregning, vedkjøp og TV-abonnement. Vi vasker trusene til hverandre og henger opp klærne til den andre om det ligger i vaskemaskinen. Vi krangler om å måke utenfor inngangspartiet om vinteren. Det er noe vi begge liker. Vi gjør en del for hverandre, forteller Randi.

– Men jeg stryker ikke skjortene dine så ofte lenger, legger hun til.

– Men nå skylder du meg å stryke noen skjorter, skyter NRK-profilen tilbake.

Han forklarer at ettersom han har vasket bilen, som han knapt bruker, flere ganger, er det sånn at det skal betales tilbake med skjortestryking.

Utenom dette er det få konflikter mellom det tidligere ekteparet, skal vi tro de to.

– Vi har et bedre forhold nå enn da vi var gift, sier Randi.

Les flere saker om familieliv her.

Sønnen kom hjem

I tillegg til praktiske gjøremål blir det også noen felles middager og selskap. Det er heller ikke uvanlig at de låner varer fra kjøkkenet til den andre, om de går tom for noe.

Samtidig påpeker de at store deler av hverdagslivet går sin gang uten at de møter hverandre.

– Vi møtes med jevne mellomrom, men det kan gå uker hvor vi ikke møtes, sier Randi.

Etter at de to flyttet i hver sin etasje har sønnen Martin senere flyttet tilbake til barndomshjemmet, inn i egen leilighet i første etasje i bygården. Denne leiligheten ble tidligere leid ut, inntil sønnen kom flyttende hjem. Nå bor han i kollektiv der, sammen med en kompis. Dermed er hele familien samlet.

– Denne løsningen ble til fordi det var mulig. Vi ønsket begge å fortsette å bo her. Da den ene leieboeren flyttet ut av toppetasjen foreslo jeg å flytte inn dit. Dermed kunne vi begge bli værende her, forteller Alf-Erik.

– Vi hadde nok ikke gjort dette om det skulle vært aktuelt å flytte inn i nytt hus. Men ettersom vi har bodd her ganske lenge og vi begge ønsket å bli boende her, var dette en god løsning, sier han.

Vil bli boende

Samtidig har det medført at de har klart å holde et tett familiebånd – i tillegg til en rekke økonomiske gevinster.

– Det viktigste er at vi har fortsatt å være venner, sier Randi.

Ingen av de to ser for seg å flytte ut med det første, til tross for at de har hver sin kjæreste. Deres kjærester bor også i egne leiligheter.

– Jeg legger meg ikke borti hvem han har på besøk. Det mest naturlige for oss er å møte kjærestene der de bor, men det hender jo de er på besøk her. Det er ikke noe problem om vi omgås med våre partnere, sier Randi.

Ingen av de to ser for seg å flytte sammen med sine nye partnere.

– Det er flott å bo for seg selv. Så kan jeg bruke tid på kjæresten når jeg har lyst og overskudd til det, sier Randi.

Løsningen de har valgt har blitt en snakkis blant mange.

– Når jeg snakker med venner om dette gir de uttrykk for at det er fantastisk. Flere av vennene mine, som har skilte foreldre, har sagt at dette kunne også de ha tenkt seg, sier Martin.