Begge de to prostituerte, som skal ha blitt voldtatt av samme mann, har fortalt at de fryktet for livet.

– Min klient opplevde voldtekten som svært brutal - hun ble påført flere skader. Den pågikk over flere timer og hun ble blant annet drapstruet med kniv. I tillegg truet han med å holde henne innesperret i flere døgn, sier Gunhild Oftedal, bistandsadvokaten til den utenlandske prostituerte kvinnen, som skal ha blitt voldtatt i slutten av mars.

ADRESSA PLUSS: - Det skal ha vært veldig brutalt

Hjemme hos siktede

Tone Nilsen Skålevik har tidligere beskrevet den angivelige voldtekten mot hennes klient som «veldig brutal.» Den voldtekten skal ha skjedd natt til torsdag forrige uke.

Begge de to prostituerte skal ha blitt voldtatt hjemme hos mannen på en adresse i Trondheim. Frostating lagmannsrett, som tirsdag behandlet fengslingsanken fra mannen, beskriver forklaringene til de to langt på vei sammenfallende. De mener at forklaringene til de to fremstår som detaljerte og troverdige.

Lagmannsretten forkastet anken til mannen tirsdag. Dermed ser det ut til at han blir sittende fire uker i varetekt, som Sør-Trøndelag tingrett besluttet fredag.

Dro til fornærmede

I kjennelsen fra Frostating lagmannsrett går det frem at den prostituerte kvinnen, som skal ha blitt voldtatt natt til torsdag forrige uke, også har forklart til politiet at hun var redd for å bli drept.

Derfor gikk hun med på at den siktede mannen kunne bli med henne hjem, som et ledd i en forhandlingsløsning, etter at han skal ha forgrepet seg på henne.

Den siktede mannen mener derimot at den prostituerte kvinnen ikke ville ha blitt med ham i drosjen dersom hun hadde blitt voldtatt. Han påstår at den fornærmede kvinnen ble med ham frivillig, går det frem i kjennelsen fra lagmannsretten. Det er kjent at mannen nekter straffskyld for forholdene.

I tirsdagens utgave av Adresseavisen fortalte Pro Senteret at de tror en oppkriminalisering av prostitusjon har medført at færre prostituerte anmelder vold.

– Etter å ha oppsøkt voldtektsmottaket, hvor hun ble godt mottatt, fikk hun råd både fra de og fra meg om å anmelde forholde. Etter overtalelser fra meg valgte hun å anmelde, sier Oftedal.

Dømt før

Hun forteller at klienten har opplevdt kontakten med politiet som positiv.

- Etter avsluttende avhør har hun valgt å forlate Norge, men er villig til å komme tilbake for å avgi vitneforklaring når saken eventuelt skal behandles i retten, sier bistandsadvokaten.

I tillegg til de to voldtektene er mannen siktet for å ha utøvd vold mot en nabo. Han er også siktet for en mindre narkotikaforseelse.

Etter det Adresseavisen kjenner til har også mannen en gang tidligere blitt dømt for et narkotikalovbrudd.

I 2007 måtte han møte i det som da het for Trondheim tingrett, der han møtte i en tilståelsessak.

Les flere krimsaker fra adressa.no her.