- Vi har et godt utgangspunkt med særdeles dedikerte og dyktige medarbeidere. De må være med på de veivalgene som tas fremover, det er avgjørende for gode resultater.

– Og vi må jobbe for å skape en god organisasjonskultur. Vi er en fersk organisasjon med folk fra ulike virksomheter og profesjoner, sier 53-åringen som har kontor i Klæbuveien, ikke langt unna Lerkendal stadion.

Til nå har det ved de ulike store sykehusutbyggingsprosjektene blitt bygd opp prosjektorganisasjoner som har blitt lagt ned når bygget står ferdig. Med det har mye erfaring og kompetanse gått tapt. I fjor ble det bestemt at det skulle opprettes et nasjonalt helsebygg-foretak, og Helse-Midt-Norge fikk i oppdrag å etablere det. Målet er at Sykehusbygg skal være det ledende fagmiljøet for planlegging, bygging og rehabilitering av sykehus i Norge.

Langsiktighet

– Nå som vi får en overbyggende organisasjon er målet å bidra til kompetanseoverføring sånn at man ikke starter med blanke ark på nye prosjekter. Det bør komme både pasienter og ansatte ved sykehusene, eierne, publikum og samfunnet som helhet til gode, forklarer Wedø.

Det nye sykehuset i Nordmøre og Romsdal, nytt sykehus i Stavanger og Drammen er blant prosjektene som antagelig står foran den ferske organisasjonen. Dessuten skal alle helikopterplattformer på norske sykehus tilpasses de nye redningshelikoptrene som kommer i 2017.

– Det tar tid å bygge en kompetanseorganisasjon, og en må tenke langsiktig når en først skal utvikle fellesløsninger og verktøy. Det er viktig å ta den tiden som trengs for å få til løsninger som alle er tjent med, sier Wedø.

Hun tok fatt på jobben 3. august og har konsentrert seg om å bli kjent med medarbeiderne sine, samtidig som at hun har hatt møter med noen av oppdragsgiverne til foretaket. Flere besøk rundt omkring i Sykehus-Norge venter.

Storfamilien

Wedø er oppvokst på Hospitalsløkkan i Trondheim og gikk på Ila skole og senere Gerhard Schøning. Etter noen år i Oslo er hun nå tilbake i Trondheim, med leilighet på Grilstad Marina. Hun har tre barn og tre barnebarn, mens mannen hennes har fire barn og snart sju barnebarn i Oslo. Og selv om hovedbasen til det nasjonale foretaket er i Trondheim regner Wedø med en del reising i jobben.

–  Vi har medarbeidere rundt om i landet, det er viktig å være til stede der det skjer.

I november inviterer foretaket til Sykehusbyggkonferansen på Clarions konferansehotell på Brattøra, med blant annet helseminister Bent Høie som gjest.