For noen år siden kunne du leie leilighet her for én krone natta - mot at du kjøpte et dagskort i skiheisen i Oppdal.

Nå har hotellet holdt stengt siden i fjor høst- og bygningsrådet i Oppdal har nå gått med på å gi bruksendring av Hotel Nor til fritidsleiligheter.

Bare dager etter vedtaket er prospektet for fritidsleilighetene lagt ut for salg - og til helga er det visninger.

- Store forventninger

- Mange rom skal slås sammen og det blir ulike romløsninger fra 27 kvadrat og opp til 90 kvadrat, sier megler Eirik Digernes i Krogsveen til Adresseavisen. I fjor solgte han et lignende konsept med fritidsleiligheter på Bjorli. Her var leilighetene på 37 kvadrat og fra 470 000 kroner og oppover. I Oppdal er leilighetene fra 600 000 til 1 450 000 kroner.

- Vi solgte alt på to uker på Bjorli. Det gjør at jeg har store forventninger til salget i Oppdal, sier Digernes.

Det er Wenaas-gruppen som eier bygningsmassen midt i Oppdal sentrum. Hotellet har vært stengt i ett år, og har slitt med lavt belegg siden Skifer Hotel etablerte seg. Det er også andre tidligere utleiebygg som er aktuelle som utseksjonerte fritidsleiligheter i Oppdal.

LES PÅ PLUSS: Wenaas vil ha full kontroll over skiheisene i Oppdal

Forsiktig priset

- Det vil fortsatt være restaurantdrift i første og andre etasje. En visningsleilighet er oppusset så langt, og de vil bli pusset opp til samme standard som denne etter hvert som de blir solgt, sier Digernes

Fritidsleilighetetsgården vil bli organisert som et sameie.

- Salget bør gå greit. Vi har priset oss forsiktig, fordi vi vil komme godt i gang. Vi vil ha visning i slutten av uka. Det blir spennende å se, sier Digernes, som reklamerer med kort vei til skitrekk, butikker og alt som hører med til Oppdal sentrum.