Tidligere i år ble mannen anmeldt for familievold mot en tidligere samboer samt seksuelle overgrep mot barn. I forbindelse med disse sakene iverksatte politiet etterforskning og det ble gjennomført ransaking i august.

- I privatboligen til mannen fant vi noe som vi ikke ventet å finne - flere penisavstøpninger av det vi mener er fra mindreårige gutter, sier politioverbetjent Geir-Ole Momyr ved Sør-Trøndelag politidistrikt, uten å ville si noe om antallet.

Etter det Adresseavisen erfarer har imidlertid politiet beslaglagt over 20 slike avstøpninger i boligen.

LES OGSÅ: Lærer chattet om overgrep mot egne barn

- Flere offer

Det oppsiktsvekkende funnet gjorde at politiet utvidet etterforskningen. Sentrum politistasjon bruker nå store ressurser på saken, opplyser politioverbetjenten.

- Å ta slike avstøpninger innebærer etter politiets mening et overgrep, og vi jobber nå med å avdekke omfanget. Vi har til nå flere fornærmede i saken. Det dreier seg om mindreårige gutter, men jeg ønsker ikke å opplyse antallet, sier Momyr.

- Hva skulle siktede med disse penisavstøpningene?

- Det kan vi ikke svare på ennå. Han vil bli avhørt etter hvert.

Mannen i 40-årene er siktet for seksuell handling mot barn under 16 år samt for å ha begått vold mot en tidligere samboer, ifølge en fengslingskjennelse fra Frostating lagmannsrett.

I samme kjennelse går det også frem at mannen har hatt en familiær relasjon til en av de fornærmede guttene i saken, og at det er gjennomført dommeravhør.

Nekter skyld

Mannen ble pågrepet av politiet 11. september og framstilt for varetekt i Sør-Trøndelag tingrett tre dager senere. Der ble han varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Siktede anket kjennelsen til lagmannsretten, men den ble forkastet begrunnet i bevisforspillelsesfaren.

Lagdommerne viser i den forbindelse til at de fornærmede er barn, og mener at selv om avhør er gjort av noen av dem, «vil NN (navnet til siktede journ.anm.) ha mulighet til å påvirke deres forklaring i etterkant om han løslates, en mulighet han vil benytte. Det er dessuten sannsynlig at det er flere barn involvert, som ikke er avhørt», heter det i kjennelsen.

Ifølge rettsdokumentet fra lagmannsretten nekter mannen i 40-årene straffskyld og har begjært seg løslatt. I en redegjørelse fra forsvarer Anne-Marie Berg til retten i forbindelse med anken, skriver hun på vegne av klienten at «det å foreta en avstøpning av penis i seg selv ikke kan være straffbart».

Ifølge det samme dokumentet har siktede også innrømmet å ha hjulpet til med å få laget disse avstøpningene.

Siktede skal i det videre representeres av forsvarer Torfinn Svanem. Han ønsker imidlertid ikke å kommentere saken foreløpig.

Advokat Sigrun Dybvad er bistandsadvokaten til siktedes ekssamboer. Hun opplyser at hun blant annet har bistått kvinnen i avhør i forbindelse med saken om familievold samt i to dommeravhør av barn.

Advokat Vibeke Meland er bistandsadvokat til tre klienter som er involvert i saken.

- En av mine klienter har bekreftet at det er foretatt en slik avstøpning, sier Meland.

Forsvarer: Advokat Torfinn Svanem er forsvareren til den overgepssiktede mannen i 40-årene. Han ønsker ikke å kommentere saken. Foto: Glen musk, ADRESSEAVISEN