Arman Vestad står på kjøkkenet sitt i Trondheim og lager brokkoli- og skinkegrateng. Det blir rikelig med mat til to og prisen blir på vel 20 kroner per person. Brokkoli, gulrot, tomat og løk er favorittmatvarene. De er næringsrike, sunne, gir god smak og kan brukes til mangt. Og de koster ikke all verden. Vestad er rådgiver i personlig økonomi i Nav og holder kurs for å hjelpe folk å greie seg med lite penger.

Han er omtalt som Navs svar på «Luksusfellen».

Arman Vestad har hatt store gjeldsproblemer og levde i mange år på svært lite.

Nav-rådgiveren har satt sammen en billig ukesmeny for to. Ukesmenyen koster 261 kroner. Oppskriftene finne du her.

Også i 2015 satte han opp en meny for våre lesere.

Middagslaging: Arman Vestad på eget kjøkken, men han innrømmer at det er kona som lager de fleste middagene.

Bruk billigbutikker og spar penger

- Det kan være fordi de har mistet jobbet, har gjennomgått et samlivsbrudd, har levd over evne eller bare vil spare penger, sier Arman Vestad. Han anbefaler folk å bruke de billigste butikkene når de handler mat.

- Du kan spare 20 prosent av matkostnadene ved å velge en billigbutikk. Har du 3000 kroner i utgifter på dagligvarer i måneden, kan du spare 600 kroner hver måned. Det blir 7200 kroner i året.

Nettstedet enhver.no publiserer prissammenligninger hver eneste uke. Det finner du her. (ekstern lenke)

Alt i en form: Arman Vestad mener dagens grateng er billig, god og lettvint hverdagsmiddag.

Også en Nav-rådgiver kaster mat

Han minner om at det matbudsjettet vi bruker mest penger på etter husutgiftene. Det er derfor mye penger å spare her. Det viktigste rådet hans er å planlegge innkjøpene.

- Du må få til å lage middager som utnytter råvarene du har kjøpt, sier rådgiveren i personlig økonomi. Selv plukker han fram et luksuriøst sennepsglass fra innerst og øverst i kjøleskapet. Best før-datoen var i 2015. Han finner også en pakke myglet chili som har blitt liggende. Også Nav-rådgivere handler mat som må kastes. Det er ikke spesielt økonomisk. Derimot mener han det er økonomisk å handle inn råvarer vi bruker mye og være på jakt etter tilbud.

Spiser middag: Arman Vestad med grateng som koster vel 20 kroner per person.

Næringsrik mat du blir mett av

- Målet med menyen min er å få mest mulig næring for pengene slik at du ikke kaster bort pengene på noe du ikke trenger, sier han. Målet med menyen er at den skal inneholde næringsstoffene folk trenger og være til å bli mett av.

- Men selvsagt det er ingenting i veien for å spise en halv grandiosa-pizza med salat til. Vi trenger ikke spise supersunt hver dag. Det er nok at maten vår jevnt over er sunn, sier han.

I dagens grateng bruker han mye fullkornsmakaroni som er rik på fiber. Brokkoli er også rik på fiber, mens skinke og egg inneholder proteiner. Det mener pengeeksperten er et godt og rimelig måltid.