TV-en stiger sakte opp fra kanten av spa-anlegget, mens champagnekjøleren vises frem. Det er lite som minner om en tradisjonell fiskeferie.

– Det handler om å være litt gæren når du satser i en bransje som det her, sier Skjåk-Bræk.

En drøm

– Det blir like mye fokus på mat, drikke og kos som på fiskeaktiviteter hos oss. Vi ønsker å tilby en pakkeløsning hvor turister får nyte høy standard og full bevertning. Samtidig er fiskemulighetene er like gode som ellers, sier han.

Trondhjemmeren og kona Helene har lenge drømt om å kunne drive med turisme og resturantdrift på Hitra. I vår tok de over lokalene og bryggen på Ansnes. Nå er de endelig i gang med prosjektet, «Ansnes brygger». Her skal det drives med matservering og pubvirksomhet på kroa, cateringbusiness, utleie av leiligheter og båt, og etterhvert eksport av sjømat.

– Det blir mye prosjekter, men både meg og kona ønsker dette. Hadde det vært opp til henne hadde vi gjort det her allerede for ti år siden, ler Skjåk-Bræk.

Øl og Spa

Med god hjelp ifra kompisen Erland Tvervåg (35) er Ola i gang med å brygge øl. Gjester ved havna vil også få muligheten til å lage og drikke sitt eget øl. –Det er noe av det som er med på å gjøre ferieturen til en event, og ikke bare en fisketur, sier Skjåk-Bræk.

Ølet kan gjestene nyte på det nysnekrede spa-anlegg. Med boblebad, jacuzzi, bar og grill blir det knapt mer luksuriøst å dra på ferie langs norskekysten. –Vi prøver å nå dem som ikke bare ønsker tradisjonell havfiske, men en hel opplevelse med flerfoldige muligheter, sier han.

Tar hånd om fisken

Ifølge Skjåk-Bræk ønsker de primært å tiltrekke seg norske turister, men de tar også gjerne imot utenlandske.

– Så lenge de ønsker mer oppvartning enn tidligere, er det noe vi akter å gi dem, sier han.

Til og med gjesters egen fiskefangst blir tatt godt hånd om.

– Fangsten kan de gi til oss når de kommer i land, så fileterer vi og vakuumpakker den for dem. Eller så tilbereder vi fisken og serverer den samme kvelden, sier Skjåk-Bræk.

Nyte livet

Ola Skjåk-Bræk jobber til daglig i sikkerhetselskapet Nokas, som regionsjef for Midt- og Nord-Norge. Planen er etter hvert å slutte med jobben i Trondheim, og få Ansnes brygger til å bli en helårsvirksomhet.

– Å få til noe slikt har vært et brennende ønske hos meg. Jeg har investert pensjonen min i dette prosjektet, men jeg er trygg på at jeg vil få avkastning, sier han. Likevel er det ikke penger 49-åringen tenker på.

– For meg bunner dette ut i et ønske om å ha det godt. Jeg vil jobbe med noe som jeg liker å gjøre, og dette prosjektet er midt i blinken. Det handler om å nyte livet, sier Skjåk-Bræk.

Korn: Ingrediensene må med når Erlend Tvervåg og Ola (t.h) brygger øl av typen American Pale Ale. Foto: Morten Antonsen
Tålmodig: Å brygge øl tar tid, men det er verdt ventingen hvis ølet smaker. Foto: Morten Antonsen