– Sitter du i landskap eller har du eget kontor?

– Vi bygde om lokalene for et halvt års tid siden for å få plass til flere folk, og da havnet jeg inne på et lite kontor. Men jeg kunne like gjerne sittet i landskap. Det spiller egentlig ingen rolle for meg, det er hipp som happ så lenge det finnes stillerom.

– Hvordan kommer du deg på jobb?

– Jeg bor på Spongdal og kjører elbil til kontoret i Midtbyen. Jeg fikk en nakkeskade i fjor, dermed har jeg måtte kjøre bil hele denne sommeren, men vanligvis sykler jeg gjerne i sommerhalvåret. Jeg satser på å sykle igjen til våren.

– Hvordan vil de du jobber sammen med si du er som leder?

– Det er jo vanskelig å vite, men jeg håper de mener at jeg er en omgjengelig leder. Jeg er veldig systemorientert og opptatt av verdier, integritet og etikk. Samtidig er jeg veldig resultatorientert og mitt hovedmål er å sørge for at teamet jobber sammen for å nå målene vi har satt oss.

– Drar du på fest sammen med dine ansatte?

– Jada, det gjør jeg gjerne. Vi er ikke flere ansatte enn at alle bør delta, og jeg synes det er viktig for samholdet å innimellom være sosial utenfor arbeidstiden. Vi har både julebord og sommerfest og som sponsor av Olavsfestdagene blir det sosiale treff under festivalen også, da gjerne sammen med kunder.

– Er du også med på nachspielene?

– Jeg har jo vært med på noen nachspiel, men det er nok oftest andre som holder ut lenger enn meg.

– Hva er den vanskeligste sjefsavgjørelsen du har tatt?

–Det er det enkelt å svare på, det vanskeligste er alltid å måtte si opp folk. Å si opp noen som ikke har gjort jobben sin og som sånn sett fortjener å miste stillingen sin er ikke nødvendigvis vanskelig. Men det er verre å si opp ansatte på grunn av restrukturering og omorganisering. Særlig når det er noen som absolutt har levert, men som fanges av strukturendringene. Ekstra kjedelig er det dersom de er i etableringsalderen med unger og hus.

– Hvordan inspirerer du dine ansatte?

– Jeg er ikke en hallelujaperson, så jeg må gjøre det på min måte. Jeg forsøker å inspirere med å skape tillit, gi trygge rammer, være en god coach og holde trykket på forbedring og utvikling. Ellers bør de ansatte finne det engasjerende å faktisk jobbe i E.C. Dahls eiendom som er det ledende eiendomsselskapet i Midtbyen. Det bør ligge et brennende ønske om å utvikle en god midtby i ryggmargen til alle som er ansatt her. Det er inspirerende i seg selv. Vi har også en eier som er genuint opptatt av byen sin og dens ve og vel. Det synes vi er veldig inspirerende.

– Er du omgangsvenn med noen av dem du er sjef for?

– Nei, ikke med noen av dem jeg er sjef for nå, men jeg har omgangsvenner jeg har vært sjef for før. Jeg har ikke noe prinsipp om å ikke være venn med ansatte, det er mest tilfeldig at jeg ikke er det i dag. Og så er det jo slik at de fleste har nok å holde på med i fritiden.

–Er du også familiens sjef?

– Jeg liker kanskje å tro det, men nei, jeg er ikke det. Det er nok kona som har regien hjemme, mens jeg har vaktmestertjenester. Jeg er veldig godt fornøyd med den ordningen. Jeg har ingen behov for å sjefe på hjemmebane.

– Hva er ditt beste resultat i Birken?

– Jeg er veldig glad i både å sykle og gå på ski, men blir ikke trigget av konkurranser i form av massemønstringer. Den beste dagen å gå på ski er jo når det er Birken, for da er det mindre folk i marka. Når det er sagt, så synes jeg Birken og andre konkurranser er fint for dem som trenger et mål å trene mot og som bidrar til å holde deg i form, men det må ikke bikke over. Jeg trener selv tre-fire ganger i uka, men vet jo at jeg er for gammel til å bli verdensmester uansett. Men Birken ja, jo da, det kan være at jeg stiller på startstreken en gang.

– Skal du være sjef resten av yrkeslivet?

– Jeg har ikke noen målsetting om det, men samtidig har jeg vært sjef de siste 28 årene så det er nok stor sannsynlighet for at jeg fortsatt blir det. Jeg liker generalistrollen og jeg trives sammen med folk. I særdeleshet er det veldig hyggelig å oppleve at medarbeidere, som kanskje i utgangspunktet ikke har særlig selvtillit, får tillit og oppfølging, som etter hvert blomstrer og får vist sitt potensial til fulle. Det varmer et lederhjerte! Det er egentlig litt det samme, om jeg er sjef på dagtid eller trener for jentelaget i fotball på kveldstid. Det handler om å skape trygghet gjennom tillit og coaching, få til samspillet og sammen skape gode prestasjoner.