Rettsaken mellom boligkjøperne og Ranheimsfjæra Utbyggingsselskap DA starter onsdag, og det er satt av ni hele dager i Sør-Trøndelag tingrett.

Advokat Elling André Lillefuhr hos Legalconsult sier han representerer 67 familier av totalt 70 som bor i sameiet, og at det er satt av såpass lang tid på grunn av vitneforklaringer og dokumentasjon.

- Det vil bli forklaringer fra sakkyndige vitner og det er satt av en del tid til innledningsforedraget på grunn av mye dokumentasjon. En god del av saksøkerne skal også forklare seg, sier Lillefuhr til Adresseavisen.

Liker du å holde deg oppdatert på næringslivet i Midt-Norge? Da anbefaler vi at du følger Økonomiadressa på Facebook!

Vil ha mer plass

Adresseavisen skrev om striden mellom sameiet og utbyggingsselskapet i fjor høst. De første beboerne flyttet inn i de nye boligene i 2013, og har i lang tid krevd utbedringer av parkeringsplassene i kjelleren.

Ifølge sameiet har parkeringsplassene en bredde fra 2,22 meter til 2,40 meter, noe beboerne mener ikke er tilfredsstillende for å komme inn og ut av bilene.

Lillefuhr sier saksøkerne krever at det gis ekstra tillegg for plasser ved vegger og søyler, og har blant annet innkalt seniorrådgiver Anders Kirkhus fra Sintef Byggforsk som sakkyndig vitne. I tillegg skal arkitekt Ole Wiig vitne som sakkyndig for beboerne.

- Saksøkerne mener at det bør være et tillegg på 30 til 50 centimeter for parkeringsplasser ved vegg, og for plasser ved søyler bør det gis et tillegg tilsvarende diameteren på søylen. I dag fungerer ikke plassene tilfredsstillende for å komme seg ut av bilene, sier Lillefuhr.

- Høy kvalitet

Beboere har tidligere vist hvordan de sliter med å komme seg ut av bilene, og opplyst at noen har sett seg nødt til å kjøpe seg mindre biler.

- Dette har vært markedsført og solgt som et prosjekt med høy kvalitet, og da burde parkeringsplassene vært oppført i tråd med kommunens vanlige krav, sier Lillefuhr, og viser til vegvesenets håndbok som angir 2,50 meter som bredde der biler parkerer ved siden av hverandre. Saksøkerne mener at de må være enda bredere ved vegger og søyler.

Lillefuhr sier at saksøkerne også krever at antallet handikapplasser økes fra fem til ti prosent, ettersom prosjektet er bygd etter livsløpsstandard.

Avviser ansvar

Entreprenørselskapet Skanska eier 50 prosent av Ranheimsfjæra Utbyggingsselskap DA, mens de øvrige 50 prosent eies av private investorer.

Advokat Kjell Sagen Berg hos Arntzen de Besche representerer utbyggingsselskapet, og bekrefter at selskapet er saksøkt av en rekke boligkjøpere i prosjektet Ranheimsfjæra.

- Tvisten omhandler primært bredden på parkeringsplassene i prosjektets parkeringskjeller. Ranheimsfjæra Utbyggingsselskap DA har i lang tid avvist ansvar i saken, og det er begrunnet med at de angjeldende parkeringsplassene er prosjektert og utført i henhold til de krav som gjelder. Ettersom tvisten nå skal avgjøres av Sør-Trøndelag tingrett, ønsker jeg ikke å gå nærmere inn på våre anførsler i saken, skriver Berg i en e-post til Adresseavisen.