- Jeg har nettopp forlenget leiekontrakten, sier Bente Lervik som i fjor omsatte for 21 millioner kroner, på Bentes i Munkegata og Solsiden Spa og velværesenter på Solsiden kjøpesenter.

Bygården er også pusset opp og nå blir det Solsiden Spa, avdeling Munkegata, i hele fire etasjer. Speed-spa blir et nytt tilbud, det åpnes nettbutikk og nei, Lervik selv har slett ikke begynt å tenke på pensjonisttilværelsen.

Her kan du lese om hårreisen, og at Bente Lervik var en av dem som følte presset og klippet håret da hun fylte 60.

Oase bak fasaden

- Vent litt, jeg må bare sette noen kirsebærkvister i vann. Jeg tok dem med fra hagen, får håper de blomstrer snart, sier Lervik i tredje etasje i betonggården hvor Bentes har holdt til i i 36 år. Alt her inne er vakkert. Rent og delikat.

- Her inne kan du legge hverdagen bak deg. Mange tror ut fra fasaden at dette bare er et lite, gammelt parfymeri. De ser ikke hele den oasen som ligger bak, det må vi nå jobbe med å gjøre mer synlig, sier Lervik som er et kjent navn i velvære-verden.

- Jeg startet opp parfymeri i 1976 i Saupstadsenteret, da var jeg bare 21 år. I 1980 flyttet vi inn i Munkegata og her har vi vært siden. Først bare i første- og underetasjen, men etterhvert har vi tatt i bruk hele gården. I 2003 startet jeg også opp Solsiden Spa, sier Lervik.

Solsiden Spa har blitt en suksess og Lervik kaller det maskinen. Mens maskineriet kom seg i gang, ble Bentes i Munkegata litt forsømt. Det skal det nå gjøres noe med.

Speed-spa på én time

- Bentes har gått litt dårligere de siste årene, rett og slett fordi vi har satset mer på Solsiden Spa. Nå er alt her renovert, med unntak av parfymeriet som tas i sommer, og det kommer mange nye tilbud, sier Lervik mens det stelles negler på nabokabinettet og fra høyttaleranlegget kommer det smygende rolige toner.

Leiekontrakten med E. C. Dahls Eiendom er forlenget, og snart tilbys speed-spa.

- Mange vil gjerne ha full pakke, men med kun én terapeut kan det ta opptil seks-sju timer. Vi vil tilby flere behandlinger løpet av én time.

Én behandler føttene, mens en annen tar hendene og en tredje ansiktet. Alt skjer samtidig og slik blir det en kortere og mer effektiv behandling. Mange har en travel hverdag, og vil gjerne ha full service på kroppen på kort tid, sier Lervik, og lover at stressende blir det slett ikke.

I nyoppussede lokaler har det også kommet lekre fellesrom.

- Hit kan flere komme sammen. Utekvelden kan tilbringes her, med å luffe rundt i morgenkåper og slippers og bare nyte velværebehandlinger og avslapping.

Se video med tips fra Solsiden Spa om hvordan du får vakker vinterhud.

Lærte underveis

Lervik har i dag 34 ansatte i Munkegata og på Solsiden, i tillegg til flere innleide. Gründeren visste tidlig at hun skulle starte opp for seg selv.

- Da jeg åpnet parfymeri i Trondheim ble jeg raskt begeistret for faget. I begynnelsen kunne jeg ikke så mye, men etterhvert skaffet jeg meg kompetanse innen fotpleie, massasje og homøopati. Det blir veldig lange dager, med kontor både her og hjemmekontor etter stengetid, sier Lervik som fortsatt stepper inn som terapeut, innimellom alt annet som må gjøres.

Uten kjedetilknytning

Lervik eier selv begge virksomhetene sine, og har dermed ett av svært få parfymeri som ikke er med i en kjede.

- Det er flere kjeder som har ville ta oss med, men jeg liker å ta inn varer direkte og ha full kontroll. Det gjør at vi har varer ingen andre har. Det er klart vi mister en del støtte, som i felles annonsering og kampanjer. Men nei, jeg er ingen lagspiller, sier Lervik som kaller de lange dagene sine for en livsstil.

- Det hadde vært umulig å holde på med dette i årevis dersom jeg kun skulle tenkt på kroner og øre. Jeg har jobbet for glassperler i mange år, veldig mange glassperler. Økonomien har ikke vært drivkraften min, det har derimot lidenskapen for faget vært, sier Lervik og svarer: Nøkternhet, utholdenhet, fantastisk flinke medarbeidere som leverer det kunden vil ha, på spørsmål om hva som er nøkkelen til suksessen. Samtidig tørr hun å satse stort.

-Da vi snuste på ideen om å åpne spa i varehus fant vi det kun et sted, det var Illum som hadde 80 kvadratmeter med spa i København. Like etter åpnet vi våre 500 kvadratmeter med spa på Solsiden. Nå utvider vi like godt i Munkegata også, sier Lervik. Det er da det ikoniske «Bentes»-skiltet skrus ned, og et nytt kommer opp.

Det var i 2003 at Trondheim fikk sitt første byspa da Solsiden Spa åpnet.

-Er det litt vemodig?

- Nei, det kjennes faktisk helt greit. Solsiden Spa er blitt såpass kjent, at det er bedre å bruke det navnet også i Munkegata. Å kalle parfymerier og butikker for «Bentes» er jo litt 80-talls også, og så blir det kanskje lettere å ta over virksomheten med det navnet. Uten at jeg har planer om det, forsikrer Lervik.