Det var et enstemmig bygningsråd som onsdag sa ja til rådmannens innstilling om å tillate å detaljregulere den 4,5 mål store eiendommen fra næringsareal til studentboliger. Den eneste som tok ordet i saken, var kommunalråd Geirmund Lykke i Kristelig Folkeparti.

- Det er en sak som har voldt litt besvær, fordi vi er opptatt av å ta vare på gode næringsareal, som vi har fått påpekt at byen mangler. Dette er sentrumsnært, nært til hovedveinettet og kollektivdekning. Samtidig ønsker vi å styrke byen som studieby, og derfor kommer vi til å støtte innstillingen, sier Lykke.

I dag er det et kontorbygg og hybelhus i fire etasjer i Nardovegen 6. I tillegg er det et tre etasjes kombinert forretnings-, industri- og lagerbygg der. Til sammen er det 15 arbeidsplasser på eiendommen.

Bolig til 300 studenter

Det er Schløsser-Møller Gruppen som eier tomta. Planen er å bygge 12–13 000 kvadratmeter med boliger til rundt 300 studenter her, i opptil sju etasjer. Boligene strider mot kommuneplanens arealdel og dagens reguleringsplan, som tilsier næringsvirksomhet på eiendommen. Rådmannen innstiller på en omregulering, blant annet fordi det er stor overkapasitet med kontorareal i Trondheim med reserver i nesten 20 år fremover.

Rådmannen trekker det også frem som en fordel av eiendommen ligger med gang- og sykkelavstand til bycampus. I tillegg vises det til at det pågår et likt planarbeid med detaljregulering av studentboliger på en av naboeiendommene, Nardobakken 2. Den eies av Norgesgruppen, som også har bygd en Kiwi-butikk her.

«Selv om enkeltsaker skal vurderes individuelt, er bygningsrådets behandling av Nardobakken 2 saken noe som må tas med i den helhetlige vurderingen av denne saken», står det i innstillingen.

LES PÅ PLUSS: Her vil Kiwi-eieren bygge studentboliger

Selger eiendommen

Eier av Nardovegen 6, Erik Schløsser-Møller, forteller at de har prøvd å få omregulert eiendommen til boliger siden 2004.

- I 2014 fikk vi et større kontorkompleks godkjent. I mellomtiden hadde Norgesgruppen fått et positivt svar til å utvikle sin eiendom til studentrelaterte boliger, på linje med det vi ønsker, sier Schløsser-Møller.

Han forteller at eiendommen etter ja til oppstart av detaljregulering selges til Heimdal Gruppen, som skal utvikle den videre til studentboliger. Schløsser-Møller vil ikke si hva prisen er, men fortelllet at de sitter igjen med en gevinst på 20 millioner etter salget.

LO gikk for nei

I høringsrunden før behandlingen i bygningsrådet, gikk LO i Trondheim inn for at politikerne måtte si nei til å omregulere til studentboliger. LO mener Nardovegen 6 er en del av et større næringsområde med en variert sammensetning av virksomheter. LO har sammen med Næringsforeningen i Trondheimsregionen (NiT) tidligere kritisert kommunen for å legge for dårlig til rette for ulike næringsvirksomheter i Trondheim. Men NiT støtter en omregulering til bolig i Nardovegen.

- Byen utvikler seg

Næringspolitisk leder Børge Beisvåg i NiT sier det er fordi tomta ikke lenger er så egnet som næringsareal.

- Byen utvikler seg, og vi har registrert at mange aktører sier at næringsareal som ligger så tett på byen ikke er egnet lenger. Med tanke på campusutviklingen er dette egnet til studentboliger. Det betyr ikke at det er nok næringsareal i byen, men det er viktig at det er nok riktig næringsareal, sier Beisvåg.