De 67 saksøkerne fra sameiet vant ikke frem med søksmålet mot Ranheimsfjæra Utbyggingsselskap DA i Sør-Trøndelag tingrett, går det frem av dommen.

Ifølge tingretten reklamerte beboerne, med unntak for én, for sent på det de mente var mangler ved både parkeringsplassene, handikapplassene og bodene i parkeringskjelleren hos sameiet.

Krevde utbedringer

Adresseavisen skrev om striden mellom sameiet og utbyggingsselskapet i fjor høst, der beboerne mente parkeringsplassene var for smale til å komme seg inn og ut av bilene.

Beboerne krevde at det ble gjort utbedringer i kjelleren, som ifølge utbyggingsselskapet ville kostet dem rundt 40 millioner kroner.

De nye boligene ble tatt i bruk i 2013, og retten mener de burde reklamert innen to måneder etter overtakelse. Styret i sameiet henvendte seg til utbyggingsselskapet både sommeren og høsten samme år, men ifølge dommen hadde ikke styret fullmakt til å reklamere før ved årsskiftet 2014/2015.

Én av beboerne reklamerte i tide, men retten mener vedkommende var for passiv i etterkant av klagen.

Mener plassene er smale

I dommen blir det likevel vurdert om det er mangler ved parkeringsplassene. Tingrettsdommer Lena Fagervold konkluderer med at plassene er funksjonelle, selv om utbyggingsselskapet har lagt seg på et minimumskrav. Hun skriver at plassene er smale, og at omfattende bruk av søyler, veggskiller og vegger i kjelleren virker negativt.

«Retten har under tvil kommet til at parkeringsplassene slik de er utformet kan benyttes av en normal sjåfør med normal bil og med god kunnskap til anlegget (og) følgelig er funksjonell», står det i dommen.

Dommeren påpeker også at de fleste parkeringsplassene har vært i bruk siden 2013, og at det i seg selv viser at de er funksjonelle.

I dommen står det samtidig at saken var tvilsom, og at det var god grunn til å prøve den for retten. Ranheimsfjæra Utbyggingsselskap får dermed ikke erstatning for saksomkostningene.

Ankefrist

Advokat Kjell Sagen Berg hos Arntzen de Besche representerte utbyggingsselskapet under rettssaken, som varte i ni dager.

- Ranheimsfjæra Utbyggingsselskap er tilfreds med resultatet, men vi mener at vi burde blitt tilkjent erstatning for saksomkostninger, sier Berg til Adresseavisen.

Entreprenørselskapet Skanska Norge AS eier 50 prosent av Ranheimsfjæra Utbyggingsselskap DA, mens de øvrige 50 prosent eies av private investorer.

Dommen er ikke rettskraftig, og partene har én måneds frist til å anke.

Elling André Lillefuhr hos Legalconsult representerte beboerne i sameiet i retten. Han sier at seksjonseierne ikke har fått diskutert dommen, og at de derfor ikke har noen kommentar på nåværende tidspunkt.