Nova hotell kurs og konferanse i Folkets hus sendt ut permitteringsvarsel til alle ansatte, unntatt avdelingslederne. 14 av dem som har fått varselet er i streik.

Det bekrefter direktør ved hotellet, Anna Bergman, overfor Adresseavisen.

Les også: Hotellstreiken trappes opp igjen

Råd fra NHO Reiseliv

- Jeg hadde ikke noe annet valg enn å sende ut permitteringsvarsel til alle ansatte. Vi får ikke fylt opp bøkene verken med kurs eller konferanser nå under streiken. Da er det ikke mye annet å gjøre enn å ta høyde for inntektsbortfallet, sier Bergman.

Alle avdelinger unntatt restauranten på Munkholmen, som hotellet også driver, har måttet stenge på grunn av streiken. Det betyr også Olavs Pub i første etasje ved Folkets hus.

Første uke av streiken mistet hotellet omsetning på en million kroner. Totaltapet har hun ikke oversikt over foreløpig. Seks ansatte er allerede permittert ved hotellet, ytterligere fire blir perimttert fra tirsdag.

- Og snur ikke situasjonen, blir de 14 som er ute i streik permittert i neste runde, sier Bergman.

- Hvorfor velger du å også sende ut permitteringsvarsel til de som er i streik?

- Jeg sender ut til alle unntatt avdelingslederne. Jeg rådførte meg med NHO Reiseliv, og de sa at jeg skulle sende til de som var i streik også, sier hun.

Les også: Riksmekleren kaller partene i hotell- og restaurantstreiken inn til møte

Les også: Streiken kan føre oppsigelser

Eid av fagforeningene

Dette er en noe kinkig situasjon for streikeleder i Fellesforbundet i Sør-Trøndelag, Børge Ånesen. Grunnen er at Nova hotell kurs og konferanse er eid av Arbeidernes Økonomiske Fellesorganisasjon (AØF). AØF består av fagorganisasjoner som LO og Fagforbundet, i tillegg til Arbeiderpartiet og AUF. Fellesforbundet er også en av de største medlemmene gjennom flere av sine forbund.

Til og med avdeling 250 Hotell og restaurant, som organiserer streiken i Sør-Trøndelag, er medlemmer av organisasjonen som eier selskapet.

Uansett, er ikke Ånesen redd for å kritisere permitteringsvarselet.

- Det er ufint. De streikende skal ikke få permitteringsvarsel mens de er borte fra jobb i en lovlig konflikt. Dette må vi ta tak i når konflikten er over.

Han er overrasket over at hotellet ikke har diskutert permitteringsvarselet med ham eller tillitsvalgte ved hotellet.

Anna Bergman sier hun har snakket med tillitsvalgte, men kan ikke se hvilken rolle Ånesen skulle hatt i saken.

Les også: Hotelleier melder seg ut av NHO

Andre saken

Dette er andre gang i løpet av den fire uke lange streiken at Fagbevegelsens eget hotell er i hardt vær. 4. mai skrev Adresseavisen om at Nova hotell kurs og konferanse ba uorganiserte ansatte om helgejobbing i forbindelse med planlagte konfirmasjoner. Konfirmasjonene ble holdt på Munkholmen, hvor hotellet driver restauranten.

Den praksisen ble av Fellesforbundet beskrevet som en gråsone som ble rapportert inn til forbundet sentralt.

- Denne situasjonen tyder på at Nova hotell ikke har planlagt i forkant av streiken, som de fleste andre har gjort, sier Ånesen.

Les også: - Har råd til å streike i flere år

Anna Bergman, direktør Nova hotell, kurs og konferanse. Foto: Kim Nygård