Ved Quality Hotel Augustin har direktør Cahtrine Stadsvik foreløpig kommet til at dette ene hotellet har tapt to millioner kroner i omsetning de fire ukene streiken varte.

- Vi hadde budsjettert med null i resultat i år, etter at hotellet gikk med 1,7 millioner i minus i 2015. Når vi nå har tapt to millioner siden streiken startet, er jeg usikker på om vi klarer å unngå nedbemanning, sier hun.

Les også: - Ti prosent av vår totale omsetning gjennom året er borte

Lokaleid

Hotellet er lokaleid av Hoff Hotels AS og har franchisetilknytning til Petter Stordalens Nordic Choice-kjede. Men det er Hoff Hotels AS, er eid av Realinvest som er ett av selskapene til søskenparet Mona og Hans Hoff og deres barn.

Hoff har fire hoteller i Trøndelag. Streiken gjorde at hotell City Living Scøller i Trondheim måtte stenge helt. Ved Comfort Hotel Park i Trondheim var det kun fem av de ansatte som var organisert, så det hotellet gikk nesten som normalt. Men Quality Hotel Augustin kun hadde kapasitet til å holde kurs- og konferansedelen åpen det meste av streiken og to helger. Quality Hotel Grand på Steinkjer som er det siste hotellet i Hoff Hotels holdt også hotellet åpent med noe redusert kappasitet.

Investeringer på vente

- Heldigvis eier Hoff også hotellbygget. Hvis ikke hadde det nok vært kroken på døra, sier Stadsvik som er hotelldirektør ved både Quality Hotel Augustin og Comfort Hotel Park.

- Investeringene vi hadde planlagt på dette 100 år gamle hotellet, må utsettes, legger hun til.

Etter fire uker med 10-12-timersdager på jobb, medgir hun at hun er sliten og glad for at streiken er over. Nå er det blant annet en overfylt mailboks som tas hånd om. Og erstatning fra NHO Reiseliv.

- Det tar tid nå. Vi får igjen om lag 90.000 kroner per uke. Ekstremt lite i det store bildet, sier Stadsvik.

Kjedemøte med Quality-direktørene i Malmö er heldigvis utsatt. Det vill hun ikke hatt tid til nå.

Les også: Uenighet om utfallet av hotellstreiken

Streken blir tema

På plass i Svolvær i Lofoten melder konstituert regiondirektør for NHO Trøndelag, Jon Uthus, at flere hotelldirektører må droppe NHO Reiselivs årskonferanse.

- Nå handler det for de fleste om å få driften tilbake til normale, få bemanningsplaner på plass og lignende. Det er særdeles viktig å bli ferdig med streiken nå før sommersesongen starter for fullt, sier han.

Han regner med Årskonferansen både vil diskutere og evaluere håndteringen av streiken og hvordan medlemmene i NHO Reiseliv har opplevd de siste fire ukene. 21 bedrifter i Nord-Trøndelag og 69 i Sør-Trøndelag ble rammet av hotell- og restaurantstreiken.

- Denne streiken har vært en lang og krevende for mange. Det har vært viktig for våre medlemmer å lande et oppgjør som er økonomisk forsvarlig. Det har vi nå gjort. Men streiken har vart lenge, og kostnadene har vært for store for alle som er berørt. Også de ansatte har tapt penger på denne konflikten, sier Uthus.

Les også: – Alle har tapt på hotellstreiken

- Dramatisk omsetningssvikt

Neste uke skal forhandlingsresultatet mellom NHO Reiseliv og Fellesforbundet ut til uravstemning blant medlemmene. Uthus mener enigheten ble et godt kompromiss og er i tillegg fornøyd med at bransjen nå er enige om å avvikle prosentlønn til servitører.

- Vil streiken føre til nedbemanninger eller gi andre store konsekvenser?

- Jeg tror ikke det. Mai har vært en viktig måned, med konfirmasjoner, 17. mai og avslutningen på konferanseåret. Men vi får tro og håpe at de fleste får tatt igjen tapt omsetning ut over året, sier han.

En som foreløpig ikke har oversikt over konsekvensene av streiken, er distriktsdirektør Gry Eriksen i Scandic Norge.

- Streiken har betydd dramatisk omsetningssvikt for de hotellene som har holdt stengt. Hva det har betydd, er for tidlig å i noe om, sier hun.

Konstituert regiondirektør i NHO Trøndelag, Jon Uthus, sier streiken har vært krevende for hans medlemmer. Foto: Espen Bakken