- Ingen har maken i hele Norge, sier Kari Halvorsen og åpner døra inn til Pusehuset. Kattene Chibs og Hailie har allerede strekt seg godt og lenge etter én behagelig natt søvn som hotellgjester. Nå brukes formiddagen til å klaske litt på noen lekemus, drikke fra vannfontenen og klatre i treet i luftegården.

- Kattene skal ha like god ferie som eierne, derfor har vi skapt et sanserom, sier Halvorsen som eier Pusehuset på Smiskaret, datteren Sara Halvorsen er daglig leder. Et kattehotell i særklasse, står det i brosjyren.

Se bildegalleri fra kattehotellet øverst i saken.

Kattehimmelriket

På resepsjonsdisken står en skål med innpakket kattegodt i cellofanpapir. Inn en dør, og der venter kattehimmelriket. Chibs kikker inn i flammene i den lille peisen i kattestørrelse, mens han gumler på litt kattegress.

Langs veggene er det rom. Et til hver gjest, alle har eget kattetoalett og egen seng oppredd med teppe, pute og en liten lekemus. Noen av rommene er innredet etter temaet nordlys, andre illustrerer solnedgang, mens andre igjen skal lede tankene til himmel og hav.

Bygget på gården Stav Østre er nytt, spesialbygd til å huse 35 katter. Vanlige rom koster 170 kroner natta, mens en suite koster 250 kroner. Suitene inneholder samme interiør som rommene, men har i tillegg katteluke ut mot eget lufterom, der katten kan ligge og se ned på kattene i luftegården.

- Vi har lekt oss med interiøret, sier Halvorsen mens den nye gjesten Tinka stikker værhårene frem fra rommet som skal være hennes i to uker. Fortsatt litt skeptisk, men snart husvarm.

- Det er klart, kattene selv bryr seg ikke om fargene, de merker ikke om puta i senga er turkis eller grønt. Men at det ser pent ut gir et viktig signal til eierne om at her blir de tatt vare på. For eierne er katta gjerne noe av det kjæreste de har, og vi gjør alt vi kan for at gjestene våre skal ha et fint opphold, sier Halvorsen.

En undersøkelse gjort at Euromonitor viser at vi bruker en halv milliard mer på dyrene våre nå enn for fem år siden. Her kan du lese at Norges fremste katteekspert mener luksusen er viktigere for eieren enn for katten selv.

SE OGSÅ: Bildeserie fra katteutstilling

Prikken over i-en

Pusehuset tilbyr det lille ekstra. Som Pusehusets luksusmeny hvor valget står mellom scampi, laks og kylling. Eierne har forståelse for at noen kan synes det kan bli for luksuriøst for kattene.

- Det er helt greit om noen synes det. Vi er opptatt av at oppholdet skal bli en opplevelse, og det blir det med at vi tilbyr trygghet, kompetanse og kvalitet. Dyrevelferd er det viktigste, så er det i tillegg slik at både jeg og Sara er svært interessert i interiør. Alt det luksuriøse er bare prikken over i-en, sier Halvorsen.

Juli er snart fullbooket, likevel er familien på Stav Østre forberedt på rolige dager også.

- Vi får fullt hus i sommersesongen, men ellers i året blir det nok roligere. Samtidig reiser folk hele året og dette er en flott beliggenhet, midt mellom Trondheim og Værnes, sier Halvorsen.

Det blir derimot konkurranse om kattegjestene i Malvik. Snart har kommunen som fra før ikke hadde noen, hele tre kattehoteller.

Like før påske åpnet Den høye hale, bare et steinkast unna Pusehuset. Også Den høye hale beskriver seg som et luksushotell.

- Kattehotell er helt klart veldig sesongbetont. Dette kan ikke bli levebrød for oss alle året rundt, men i påska og juli vil nok alle kunne ha fullt belegg, sier Marit Aagaard som står bak Den høye hale og allerede har fått stamgjester.

- Vi føler at vårt konsept er unikt, vi har mye erfaring med katter og vi har allerede fått en lojal kundegruppe. 80 prosent av alle påskegjestene har rebestilt og vi hadde allerede tidlig i april venteliste til sommeren. Katter skal ha et godt opphold, det skal ikke bare være oppbevaring. Vi har bare 25 rom, men det er store rom og et godt uteareal, sier Aagaard.

Noe for enhver katt

Tidligere denne uka ble det også kjent at Line Wemundstad etablerer Malvik dyrehotell på Torp.

- At vi plutselig blir så mange i det samme markedet overrasket meg. Det popper opp kattehoteller overalt, men jeg ser egentlig ikke så mørkt på det. Vi kommer med et litt annerledes tilbud, vi skal ta imot både hunder, katter og alle andre smådyr, som hamster, kaniner, fugler og marsvin. Det er mangel på hundeplasser, så det tror jeg er liv laga, så får vi se om vi også får leid ut de 20 katterommene, sier Wemundstad.

Trym Hoff søkte tidligere i år Malvik kommune om å etablere Midtnorsk dyrepensjonat på Djupvasskaia. Dette blir det derimot ikke noe av.

- Vi skulle gjerne åpnet til sommeren vi også, men kommunen har pålagt oss å utvide en vei som går over en annen manns eiendom. Dette ser vi dessverre blir umulig, sier Hoff.

På Pusehuset frykter de ikke konkurransen.

- Vi har 30 rom, nabokattehotellet har 25, mens det er tusenvis av katter. Det har blitt mer fokus på at dyrene skal ha det godt, og det tilbyr de nye kattehotellene. Hvis hovedmålet vårt hadde vært å tjent mange penger på dette, så hadde vi heller plassert mange katter i små bur. Det er derimot helt utenkelig, for oss er dette lidenskap og livsstil, sier Kari Halvorsen mens Chibs stryker seg mjauende langs føttene hennes.

- Katter er divaer, og alle har ulik personlighet. Derfor er det plass til mange ulike tilbud, sier eierne bak luksuskattehotellet Pusehuset.