- Vi er inne i et forbedringsprosjekt for å avdekke muligheter for økt vekst og kostnadsreduserende tiltak. Ett av resultatene av dette er en justering av antall ansatte, sier Eirik Bergsvik, administrerende direktør i Interwell.

Selskapet har ikke konkrete tall på hvor mange ansatte som må gå, men sier at det er et sted rundt 44. Syv av disse hadde allerede sluttet, eller var i en prosess med å slutte, da nedbemanningen startet.

- Vi har heller ikke helt eksakte tall for hvor mange som må gå ved trondheimskontoret enda, men det blir et sted rundt 16, fortsetter Bergsvik.

Trondheimskontoret består

- I tillegg har vi fokus på hvordan vi kan fortsette vår vekst uten å øke kostnadene i samme takt som tidligere. Sammen vil dette forbedre marginen vår, og gjøre oss enda bedre i stand til å investere i utvikling av eksisterende og ny teknologi.

Ved trondheimskontoret er det i dag i underkant av 80 ansatte. Totalt har selskapet rundt 220 ansatte fordelt på kontorene i Trondheim og Stavanger. Bergsvik sier de ikke har noen planer om å legge ned kontoret i Trondheim.

- Avdelingen i Trondheim er sentral for vår teknologiske satsing innen kjerneproduktene, så vi har ingen planer om å flytte den til hovedkontoret i Stavanger, sier han.

Kjerneproduktene er brønnplugger for olje- og gassrør.

- Oljeselskapene har fått halvert prisene på sine varer, og de forventer at hele verdikjeden tilpasser seg den nye situasjonen. For oss betyr det at vi må redusere prisene på våre varer og tjenester.

Ingen sluttpakker

Bergsvik forteller at de har jobbet tett med sine kunder siden oljeprisfallet for å tilpasse seg situasjonen.

- Samtidig har vi gjort alt for å beholde dyktige medarbeidere og fokusere på videre vekst. vi ser nå at dette vil være mer langvarig enn antatt, så skal vi fortsatt kunne være et ledende selskap innen teknologi og innovasjon må vi blant annet nedbemanne, sier han.

Selskapet tilbyr ikke sluttpakker under nedbemanningen.

- I den situasjonen vi er i nå, hvor markedet forventer store kostnadskutt og besparelser, mener vi det ikke er rom for sluttpakker. Da har vi større tro på å tilby videre karrierestøtte. Vi har engasjert et bemanningsbyrå som har spesialisert seg på dette, forteller direktøren.