I november flytter restaurantkjeden Sabrura i brygga Øvre Bakklandet 66. De skal leie de gamle lokalene til restauranten Sabor.

– Vi vil leie på Bakklandet fordi vi har behov for å ekspandere. Det er kø på restauranten vår på Solsiden, sier eier og daglig leder Remy Nordvik.

På restaurant i treningsbukse

Nordvik har ønsket seg et mer folkelig tilbud på Bakklandet, og mener at Sabrura kan være akkurat dét.

– Det er litt for mange «voksne» steder på Bakklandet. Sabrura gir et tilbud til også en yngre målgruppe. Det er for eksempel mange barnefamilier som spiser hos oss, sier han.

– Hos oss kan du komme i treningsbukse, fortsetter han.

Adrian Løvold er deleier i Sabrura og skal bli kjøkkensjef på den nye restauranten på Bakklandet. Han ble nummer to i kokkekonkurransen «Årets kokk» i 2013. Han er klar på at Sabrura hele tiden må utvikle seg.

– Vi skal bli enda bedre, og målet er at flest mulig skal spise mat fra Sabrura. Det kan også være at vi kommer oss utenfor Trondheim etter hvert, sier Løvold.

– Dette skal bli en super-Sabrura der vi skal prøve ut nye ting. Vi må følge med i tiden og ikke ligge i samme sporet, legger Nordvik til.

Kjedestempel

Sushirestauranten Sabrura holder i dag til på City Lade, Byhaven, Solsiden og Sirkus shopping. I september skal de åpne på City Syd. Med restauranten på Bakklandet blir det seks Sabrura i Trondheim. Nordvik er litt redd for å få et negativt kjedestempel.

– Jeg er litt redd for å få et «Egon-stempel», men samtidig så er det jo ikke noe negativt med det heller. Egon fungerer veldig bra og prøver å fornye seg, sier han.

– Sabrura-konseptet har vist seg å være veldig lønnsomt, så det gir oss muligheter til å utvikle oss. Vi har ambisjoner om å bli bedre, fortsetter han.

Tomme lokaler i brygga

Nordvik er ikke skremt over at brygga har stått tom over lengre tid og at de forrige eierne og leietakerne gikk konkurs.

– Det handler om å lage noe som er bra, da går det også godt, sier han.

Bryggen Gastronomi, som driftet restaurantene Bryggen Asian Cooking, Sabour Tapas og Grill og puben Den Gode Nabo, gikk konkurs i oktober 2015. Det førte til tomme lokaler og at eierne Bakklandet eiendom også gikk konkurs i januar 2016.

Eiendomsinvestoren Øyvind Antonsen kjøpte brygga i april, og leier nå ut det ene restaurantlokalet til Sabrura. Den Gode Nabo har gjenoppstått med ny leietaker.