Så kom endelig utepilsværet, men hva koster en halvliter med øl?

En ringerunde til de aller fleste med uteservering i Trondheim sentrum viser at det kan være penger å spare på å sjekke prisen før du setter deg ned og bestiller en kjølende halvliter. Adresseavisens pristest av utepils viser at den billigste halvliteren «bare» koster 69 kroner, mens du derimot må ut med 105 kroner for den dyreste.

Vi har regnet om prisene for utestedene med 0,4 og 0,6-litersglass for å finne halvlitersprisen.

Er det en pris vi mangler, så ta kontakt!

- Det er tross alt ferie

På Solsiden tappes det øl etter øl i sommervarmen. Nesten ingen bord er ledige, og rundt de fleste av bordene inntas duggfrisk drikke bak mørke solbrilleglass.

Men bryr gjestene seg om prisen?

- Nei, jeg sjekket i alle fall ikke prisen før jeg bestilte. Jeg vet ikke hva den koster ennå heller, sier Bjørn Linnerud med et glass skummende øl i hånden. Sammen med kona og et vennepar, alle fra Gudbrandsdalen, er han i Trondheim på ferie, og da sola begynte å steke måtte det bli en utepils uansett pris.

- Trondheim er en kjempekoselig by og dere har godt øl her. Jeg må innrømme at jeg ikke er så opptatt av å finne den billigste ølen, det er viktigere å finne en koselig plass. Og så må de ha 0,4-glass, er glassene større blir ølet bare varmt og dovent, sier Linnerud og får støttende nikk fra de andre rundt bordet.

- Det er jo heller ikke slik at vi drikker øl hver dag, men nå er det tross alt ferie og da tar vi oss råd, smiler Snefrid Strangestad.

Biltur til Solsiden

Ove Jostad og Cristina Størkersen Nyseth har også ferie, og har tatt turen til Solsiden fra Ladehammeren. En lat feriestund i en sofa på et av utestedene og hver sin øl på bordet.

- Det er jo dyrt med øl da, sier Jostad, men av og til er ikke det så viktig. Som når sola skinner og det fortsatt er litt ferie igjen,

- Å drikke øl på Solsiden er ikke noe vi gjør hver dag, men i dette været måtte det bare bli en utepils. Når det ikke er hver dag så er prisen grei, sier Størkersen Nyseth.

Noen bord lenger bort sitter en kompisgjeng fra Stjørdal.

- Hva ølen koster? Nei, det aner jeg ikke, det finner vi ut etterpå, sier Håkon Beistad som sammen med to kompiser har tatt seg en biltur fra Stjørdal til Solsiden i sommervarmen. To passasjerer med hvert sitt ølglass og en brusdrikkende sjåfør.

- Når vi først er ute, så drar vi ikke dit det er billigst øl bare for å spare penger. I dag passer det perfekt med Solsiden, sier vennene og tar en skål.

Kjæreste- og ferietid: Ove Jostad og Cristina Størkersen Nyseth har noen feriedager igjen, og når sola kom måtte det blir en bytur. Foto: Kristin Slotterøy