- Det dreier seg om noen millioner kroner, sier styreleder Christian Lykke i Bunnpris-kjedens eierselskap I. K. Lykke.

Fem dager er satt av til rettssaken mellom Saga Corporate Finance og I. K. Lykke i Sør-Trøndelag tingrett i oktober. Rådgivningsselskapet saksøker dagligvareselskapet med krav om provisjon for meglertjenester, og Lykke bekrefter overfor Adresseavisen at det dreier seg om Ica Norge-oppkjøpet.

Videresalg

I 2014 forsøkte både Bunnpris, Rema 1000 og Coop Norge å kjøpe den svenskeide dagligvarekjeden, noe som endte med at Coop fikk tilslaget for 2,5 milliarder kroner. Senere ble 43 butikker videresolgt til Bunnpris for at Konkurransetilsynet skulle godkjenne avtalen.

Ifølge Lykke var Saga Corporate Finance rådgiver for I. K. Lykke under deres oppkjøpsforsøk.

- De var vår rådgiver da vi forsøkte å kjøpe hele Ica Norge. Så endte det med at vi kjøpte noen butikker av Coop, og derfor krever de utbetalt det de skulle hatt hvis vi kjøpte hele Ica, sier Lykke.

Lykke vil ikke kommentere størrelsen på søksmålet, annet enn at rådgivningsselskapet krever et honorar på flere millioner kroner.

Partner Ivan Alver hos Saga Corporate Finance bekrefter at selskapet har vært rådgiver for I. K. Lykke, men sier at de ikke ønsker å kommentere søksmålet.

Forutsetning

6. oktober i 2014 ble det kjent at Coop Norge hadde inngått en avtale med Ica om å kjøpe deres 553 butikker i Norge, i tillegg til logistikk- og støttefunksjoner.

I mars i fjor gikk Konkurransetilsynet ut med sin godkjennelse av avtalen, under forutsetning av at Coop solgte 43 butikker til Bunnpris og 50 butikker til Norgesgruppen.

Ifølge Christian Lykke endte Bunnpris opp med å overta 42 butikker fra Coop, hvorav 41 var tidligere Ica-butikker. Disse hadde en omsetning på 1,4 milliarder kroner, mens hele Ica Norge hadde en omsetning på 16,5 milliarder i 2013.

- De (Saga Corporate Finance, journ.anm.) mener at uansett om vi kjøpte én eller 550 butikker, så skal de ha det samme, sier Lykke.

- Satt av hele uka

På spørsmål om det kan bli inngått et forlik før rettssaken, svarer han:

- Foreløpig er den berammet. Så får vi se hva som skjer. Jeg har i hvert fall satt av hele uka, sier han.

Bunnpris-kjeden består nå av 253 butikker, og solgte i fjor varer for 6,8 milliarder kroner.