Etter mange år i Stockholm kom Iversen i vår tilbake til hjembyen Trondheim. Nå er han ansatt som ny daglig leder i Technoport, der han overtar etter Gøril Forbord som i sommer gikk til Trønderenergi.

Iversen har tidligere jobbet med strategiutvikling for Telenor i Norge, og i Sverige jobbet for blant annet hvitevaregiganten Elextrolux og logistikkselskapet Post Nord. 42-åringen er verken økonom eller ingeniør, men studerte derimot filosofi og idéhistorie ved Universitet i Bergen.

- Gjennom hele min karriere har jeg vært den som har satt spørsmålstegn, og lurt på hvorfor vi gjør det vi gjør. Min rolle både i Telenor og Post Nord, og senere i Electrolux, var gjøre disse produksjonsorienterte industribedriftene opptatt av hva kundene ønsket, sier Iversen.

Han sier at en tilsvarende holdning må prege Technoports arbeid.

- Om få år tror jeg det vil bli klart at den teknologiske utviklingskurven er mye brattere, og vil få større betydning, enn vi i dag aner. Holdningen vår til denne utviklingen vil bli viktig fremover. Vi må fokusere på verdien av teknologi, og hva den kan gjøre for oss i hverdagen, sier han.

Konferanse

Technoport er en medlemsforeningen som arrangerer den årlige konferansen med samme navn, og som nå også står bak oppfinnerfestivalen Trondheim Maker Faire.

NTNU-professor Fredrik Shetelig ble i sommer valgt til ny styreleder i foreningen, og i tillegg har blant annet Statoil-direktør Tor Ulleberg, teknologigründer Alf-Egil Bogen, tidligere Kværner Verdal-sjef Nina Udnes Tronstad, fylkesdirektør Karen Espelund og banksjef Arnstein Hellem i Sparebank 1 SMN kommet inn i styret.

Sør-Trøndelag fylkeskommune doblet i vinter den årlige støtten til Technoport.

Iversen sier at Technoport-konferansen har vært en av Europas aller beste innovasjonskonferanser og møteplasser, men at styret nå ønsker å ta et steg videre. Målet er at Technoport skal spille en rolle i å bygge opp ekspertmiljøer i Trondheim.

- Det betyr ikke at vi skal svulme opp og bli en gigantisk organisasjon. Men det pågår mange prosesser i Trondheim, blant annet på NTNU, hos Statoil eller i kommunen, der aktørene jobber hver for seg. Vi kan bli en støttespiller som kan drive prosjekter, der det er naturlig at aktørene ikke gjør det selv. Vi kan koordinere, kommunisere og hjelpe til med å bygge opp miljøer, sier han.

Eksperimenter

Iversen sier at han har hatt et ønske om å ta med både nettverk og kunnskap tilbake fra Stockholm, men at han har innsett at byen er mye mer unik enn folk flest tror.

- Ser man på byen med nye øyne, så ser man masse muligheter. Vi skal ikke bli som Stockholm eller London, men vi kan bli et arnested for å eksperimentere med fremtidens teknologi. Her kan vi bygge ekspertmiljøer rundt teknologi som ennå ikke er kommersiell, sier han.

Iversen peker blant annet på at Elgeseter gate er pekt ut som arena der nye løsninger for transport og bymiljø kan testes ut. Gaten skal både ha plass til superbusser og være sentral i et nytt universitetscampus, og samtidig som den skal bli en levende bygate.

- Det finnes ikke en bedre plass å gjøre store eksperimenter enn Trondheim. Byen er passe stor, og er trønderne først så er de kjempeinteressert. Det er posisjonen vi ønsker å ta, sier han.