Det siste året har vært preget av økt arbeidsledighet og nedgangstider i en del bransjer. Likevel kan Fremo Bemanning vise til et godt årsregnskap for 2015.

- Vi oppnådde «all time high» i 2015, med en salgsinntekt på 64 millioner. Dette er en økning på 13 prosent fra 2014, sier daglig leder i Fremo Bemanning, Hege Svendsen.

Gode halvårstall

Fremo Bemanning AS ble etablert i 2005 og er et rekrutterings- og bemanningsbyrå for arbeidsmarkedet i Midt-Norge. Selskapet er et lokalt eid trondheimsfirma, med kontor på Lade og Orkanger. Til sammen er de tolv ansatte i administrasjonen.

- I 2015 hadde vi 801 vikarer i arbeid og gjennomførte cirka hundre rekrutteringsprosesser i privat og offentlig sektor, sier Svendsen. Dette er et antall hun er godt fornøyd med.

- Driftsresultatet ble på rundt 3 millioner og årsresultatet etter skatt på 2,3 millioner. Dette i et år hvor mange også i vår bransje måtte nedbemanne. Vi var svært spent på utviklingen i 2016, men halvårstallene er svært positive og viser en økning i salgsinntekter på 12 prosent og et økt driftsresultat på 53 prosent i forhold til første halvår i fjor, sier Svendsen.

- Gode jobbmuligheter

Dette er tall Svendsen legger til grunn for å hevde at næringslivet i Trøndelag i grunnen må gå bra.

- Vi som jobber med selve jobbmarkedet er ofte de første til å kjenne på hvordan situasjonen er. Mange tror det er tøffe tider, men generelt går det godt, sier Svendsen. Fremo Bemanning merket nedgangstidene, men sier det gikk raskt over.

- I nedgangstider fører usikkerhet til at fastansettelser ofte legges på is og at bedrifter velger å leie inn medarbeidere for å se an utviklingen. Vår bransje merket denne tendensen på starten av fjoråret, men for vår del normaliserte ting seg raskt og aktivitetsnivået har etter dette vært svært høyt både på innleie og fastansettelser. Vi har hatt en økning i antall rekrutteringer til faste stillinger på 56 prosent fra første halvår i 2015 til første halvår i 2016. Dette er et signal om at næringslivet i Trondheim generelt sett går godt og at det er gode jobbmuligheter i mange bransjer, sier Svendsen.

Tidligere RBK-spiller Roar Strand jobber for Fremo Bemanning. Her kan du lese om da han begynte i jobben.

Viktig å tenke nytt

Gode jobbmuligheter, men det nye er at det kreves mer kompetanse enn før og at flere må omstille seg.

- Mange har vært nødt til å tenke nytt, for å tilpasse sin kompetanse til et arbeidsmarked i utvikling. For eksempel har flere ingeniører innen olje- og gass mistet jobben, mens bygg- og anlegg har hatt behov for både ingeniører og håndverkere. Det samme ser vi for flere yrker, at jobbsøkere må tilpasse seg arbeidsmarkedet. Det handler om å tilegne seg ny kompetanse, brette opp ermene og utvikle seg. Dagens jobbsituasjon krever mer av oss, og det er jo egentlig bare en positiv utvikling, sier Svendsen som også har rekruttert flere ledere i det siste.

- Det har vært flere ledige lederstillinger, dette skyldes et generasjonsskifte for mange bedrifter. Det vi ser da er at det er muligheter for godt voksne jobbsøkere.

Årsregnskap
Fremo Bemanning AS
Mill. kroner20152014Endringi prosent
Driftsinnt.63,956,513
Driftsres.3,13,8-17
Res. før skatt3,34,0-19