Torsdag åpner Sabrura  sin hittil største restaurant på City Syd.

- Her tror jeg vi vil omsette for 20 millioner kroner i året, sier Remy Nordvik om restaurantkjedens siste tilskudd på City Syd.

Med 210 sitteplasser blir den tre ganger så stor som Sabruras avdeling på City Lade, og det eneste Nordvik frykter er at kundene skal bli lei de mange sushibuffé-stedene.

- Det er buffé som er konseptet vårt, men vi er ikke alene om dette i byen. Jeg er litt stresset for at kundene skal bli litt leie, og at det ikke dukker opp noen nye ting, sier Nordvik som både er daglig leder og hovedeier i kjeden.

Kjøpesentre

Den første Sabrura-restauranten åpnet i kjelleren på kjøpesenteret Byhaven i 2012, og etter hvert har Nordvik og medeier Adrian Løvold etablert seg på City Lade, Solsiden og på Sirkus Shopping. I tillegg til Løvold er også Retro-medeierne Randi og Jon Ove Kulsetås med på eiersiden.

En oversikt over regnskapene viser at restaurantene til sammen hadde en omsetning på 33,5 millioner kroner i fjor. Det samlede resultatet før skatt endte på 5,6 millioner kroner, inkludert administrasjonsselskapet Sabrura Drift.

Restauranten på City Lade var størst og mest lønnsom, med en omsetning på 13,6 millioner og et resultat før skatt på 2,6 millioner kroner. Avdelingen på Byhaven solgte for 10,3 millioner kroner, og fikk et resultat på 1,2 millioner kroner. Restaurantene på Solsiden og Sirkus åpnet begge i andre halvår i fjor, men begge tjente likevel penger.

Nordvik sier at han er veldig godt fornøyd med resultatene fra fjoråret, og at de går like bra i år. Han sier at de fortsatt vil satse på det hurtige buffékonseptet.

- Sabrura var opprinnelig et kjøpesenterkonsept, og det skal gå raskt å komme både ut og inn. Hos oss bruker ikke kundene mer enn en halvtime, mens på andre restauranter så venter man gjerne en halvtime på maten, sier han.

Nordvik er i tillegg eier og driver av Kos Sushilounge i Carl Johans gate, som også omsatte for 10,6 millioner kroner i 2015.

Les også hva Nordvik mener om «tulleballer og latsekker» i lederintervjuet med ham.

På Bakklandet

Konkurrentene Sushi Bar og Kyoto har også begynt med buffé, og Nordvik sier at de nå vil satse mye på å utvikle tilbudet ytterligere. I sommer ble det kjent at Sabrura også skal inn i de gamle lokalene til tapasrestauranten Sabor på Bakklandet, og Nordvik sier at det vil komme noen nye elementer.

Løvold, som ble nummer to i kokkekonkurransen «Årets kokk» i 2013, blir kjøkkensjef ved restauranten som skal åpne i november.

- Vi skal holde prisen nede, men vi skal gjøre det spesielt, sier Nordvik.

Han forteller at de også har skrevet kontrakt med kjøpesenteret Torgkvartalet i Stjørdal, og at de vil åpne der i november neste år. Samtidig ønsker de å starte restauranter også i andre deler av landet, og Nordvik sier at de allerede har vært i møter i Oslo med tanke på å åpne der.

Han sier at de kan bli etablert der i løpet av de neste par årene, og at planen er å åpne én til to restauranter hvert år.

- Vi er ikke så opptatt av at det skal gå raskt, for vi skal ha kontroll på veksten og passe på at det ikke går utover kvaliteten. Jeg er ikke så opptatt av tallene, men det viktigste er at kundene har det bra, sier Nordvik.

Planer på Stokkøya

Regnskapene viser at Nordvik og medeierne tok ut til sammen 2,6 millioner kroner i utbytte fra restaurantene i fjor. Nordvik sier at mye av utbyttet skal brukes på et nytt prosjekt på Stokkøya i Åfjord.

Han kjøpte i fjor et gammelt naust på Stokkøya, og ved hjelp av arkitektene i Tyin tegnestue er det laget planer for det Nordvik omtaler som et matstudio. Ifølge søknaden til Åfjord kommune ønsker de å lage et sted hvor kokker og andre matinteresserte kan samles for å eksperimentere med nye retter, og hvor gjester kan få kurs i tilberedning av kortreist sjømat.

Nordvik sier at de vil ha overnattingsmuligheter for åtte til ti personer, og at det også skal være for privatpersoner og for bedrifter som ønsker å ta med ansatte på opplevelser i form av fiske, dykking og matlaging.

- Vi har et ganske høyt budsjett, men vi er avhengige av at kommunen sier ja. Vi vil at dette skal tilføre noe til næringslivet på Stokkøya, sier han.

Tjener: Kjeden solgte for til sammen 33,5 millioner kroner i fjor. Restauranten på Sirkus Shopping åpnet på tampen av fjoråret. Foto: Rune Petter Ness, Adresseavisen
Populært: Flere av Sabruras konkurrenter har også startet med buffé. Foto: Rune Petter Ness, Adresseavisen