- Flere har allerede meldt sin interesse for den 4,5 dekar store eiendommen i sentrum med en prisantydning på 20 millioner kroner, opplyser Roar Skomsvoll i Eiendomsmegler 1.

La ned kjøpesenter

Det siste Coop Inntrøndelag gjorde før de fusjonerte med Trondos og ble Coop Midt-Norge var å legge ned kjøpesenteret i Verdal sentrum. Etter at private også mislyktes med å fortsette driften i Domus senter har altså Coop Midt-Norge bestemt seg for å selge.

- Coop har hatt en stor satsing med ny Extra på Stekke, ny bensinstasjon samtidig som vi er i ferd med å ferdigstille det nye Extra Bygg. Det betyr også at vi vil selge de gamle byggmix-lokalene på industriområdet, sier administrerende direktør i Coop Midt-Norge, Torbjørn Skei.

Les også: Etablerer midtnorsk handelsgigant

Valfartet til Verdal

Da Verdal samvirkelags kjøpesenter på Verdalsøra sto ferdig på slutten av 1950-tallet valfartet handelsmenn fra hele landet til sagabygda for å se på de nye fasilitetene.

- Verdal samvirkelag var et flaggskip i sin tid, og har en sterk historie innen kooperasjonen. Verdal samvirkelag var store og viktige fordi man drev med så mange typer virksomheter, med alt fra handel til industriproduksjon og møllevirksomhet.

Mere Mega-mat

Skei medgir at det blir vemodig å kvitte seg med eiendommene.

- Samtidig har handelen utviklet seg. Hvis man ser på strategien for Coop på nasjonalt plan så er driften av de gamle domusvarehusene avsluttet på de fleste steder.

Skei sier de nå har fullt fokus på dagligvarehandel og bygg.

- Vi jobber med prosjektplaner som blant annet innebærer ny Mega i Verdal sentrum. Om det blir full restaurering av de gamle lokalene eller om vi bygger nytt er ennå usikkert. Coop vil også ha en dialog med den som kjøper Domus-senteret, med hensyn til fremtidsplaner for å vurdere eventuell Mega inn i de lokalene sett fra et helhetsperpektiv for oss. Men dette skal vi ta en avgjørelse på innen to år.

Les også: Domus senter i Verdal kan bli lagt ned

Vitalisere sentrum

Skei mener det er fornuftig å selge til noen som ønsker å drive eller utvikle eiendommene slik at det er med på å vitalisere Verdal sentrum.

- Det er bra for vår øvrige virksomhet og sentrum i seg selv. Dette er sentrale eiendommer hvor det er et betydelig utviklingspotensial for næring og bolig, mener Skei.

Les også: Coop slår sammen, Rema deler opp

Starter budrunde

Eiendomsmegleren bekrefter at flere aktører er på banen.

- Dette er et referansebygg- eller tomt i Verdal. Vi tror dette er interessant for både boligutvikling, næring og forretning. Vi starter budprosessen etter at aktørene har vurdert eiendommen og snakket med kommunene om mulighetene for eiendommen, sier Roar Skomsvoll i Eiendomsmegler 1.