– Sitter du i landskap eller har du eget kontor?

– Jeg har eget kontor, mens de seks andre ansatte her sitter i landskap. Vi sitter i Thaulowgården i Ravnkloa, det er en eldre bygård så det er ikke så mye vi kan gjøre med lokalitetene. Vi jobber jo uansett med utleie og det betyr at vi er inn og ut hele dagen. Det er møter med meglere og kunder og jeg er sjelden såpass lenge i ro inne at jeg rekker å tenke på over om jeg helst ville sittet på kontor eller i landskap.

– Hvordan kommer du deg på jobb?

– Jeg kjører bil fra Singsaker. Det er ikke så langt, men også det har sammenheng med at jeg er så mye ute i løpet av en arbeidsdag. Vi er med på alle inn- og utflyttinger og visninger. Jeg er avhengig av bilen på jobb og må derfor ta den med meg.

– Hvordan vil de du jobber sammen med si du er som leder?

– Det er det jo vanskelig for meg å svare på, men jeg håper alle føler seg trygge på hva jeg mener til enhver tid. Håper også de vet at om jeg er usikker på noe så spør jeg heller en gang for mye enn en gang for lite. Jeg håper også de sier jeg er lyttende og at jeg hjelper dem med det som er vanskelig i arbeidshverdagen.

– Drar du på fest sammen med dine ansatte?

– Ja, vi har en del sosiale sammenkomster og da er jeg med. Er det en fest for å bygge laget, så må selvsagt jeg også være med og jeg synes også det er viktig å møtes andre steder enn bare på kontoret, slik blir vi bedre kjent.

– Er du også med på nachspielene?

– Nei, jeg drar hjem til rett tid, jeg er generelt dårlig på nachspiel og med to små barn på tre og fem år handler det også om å kunne ta igjen litt søvn i helgene.

– Hva er den vanskeligste sjefsavgjørelsen du har tatt?

– Det vanskeligste er når det blir klart at jobben ikke passer for en medarbeider, og prosessen frem til den beslutningen. Da må jeg prøve å være åpen og ærlig når jeg må si at personen ikke mestrer oppgavene sin. Men det betyr jo ikke at personen ikke kan passe utmerket til andre oppgaver, vi har alle ulike egenskaper som passer til ulike jobber. Får vi til en god prosess, så kan det ende på best mulig måte for begge parter.

– Hvordan inspirerer du dine ansatte?

– Jeg håper jeg går foran som et godt eksempel, jeg legger stor vekt på at vi skal levere kvalitet og service til våre kunder. Jeg støtter mine medarbeidere i vanskelige avgjørelser og situasjoner, jeg trør til der det trengs.

– Er du omgangsvenn med noen av dem du er sjef for?

– Vi er venner ja. Det må vi være for å ha et godt miljø på jobb, men vi omgås ikke på fritiden, da må nok familie og andre venner prioriteres.

– Er du også familiens sjef?

– Det er nok minst to meninger om den saken, sannheten er nok at vi begge liker å bestemme og da blir det tatt beslutninger i fellesskap. Er vi ikke enige, må vi bli det.

– Hva er ditt beste resultat i Birken?

– Nei, der har jeg aldri vært med, men jeg er opptatt av å holde meg i god form. Jeg prøver å få skvist inn trening i en travel hverdag, men det er for å kjenne på overskuddet det gir, ikke for å konkurrere.

– Skal du være sjef resten av yrkeslivet?

– Det er jo umulig å si, forhåpentligvis skal jeg jobbe lenge ennå, men jeg trives i rollen og har ingen planer om å skifte jobb. Jeg føler jeg får brukt mange av egenskapene mine. Jeg liker å bygge et lag, være med å spille hverandre gode og sørge for at alle jobber sammen mot et felles mål.