- Sitter du i landskap eller har du eget kontor?

- Jeg satt i landskap tidligere, men etter påtrykk fra egne ansatte flyttet jeg inn på kontor. Ikke fordi jeg bråket, men fordi de syntes plassen i landskapet ble for eksponert. De uttrykte at jeg ville bli mere tilgjengelig ved å ha eget kontor. Selv syns jeg det er greit med eget kontor, døra er alltid åpen og jeg ser landskapet fra der jeg sitter. Jeg er fortsatt tilgjengelig, og har slett ikke gjemt meg bort.

- Hvordan kommer du deg på jobb?

- Jeg prøver å sykle mest mulig, året rundt. Men innrømmer at jeg bruker bilen innimellom. Jeg bor på Jakobsli og jobber på Gløshaugen, så det er en passe lang sykkeltur. Hjem må jeg opp Moholtlia og da blir jeg svett på ryggen, det er god trening å sykle til og fra jobb.

- Hvordan vil de du jobber sammen med si du er som leder?

- Raus, engasjert og påkoblet. På et lederkurs for rundt 20 år siden ble jeg utfordret til å utvikle mitt eget slagord for min ledelsesfilosofi. Det ble mine fem R-er: Raushet, Respekt, Ros, Ryddighet og Resultater. Begge deler har stått seg godt og jeg leder fortsatt etter dem.

- Drar du på fest sammen med dine ansatte?

- Nei, ikke utenom de faste arrangementene vi har på Nina. Det er masse trivelige folk her, som jeg gjerne kunne tatt en fest med. Men jeg er lite på fest generelt.

- Er du også med på nachspielene?

- Jeg er som regel stuptrøtt ved midnatt, så det blir lite nachspiel på meg.

- Hva er den vanskeligste sjefsavgjørelsen du har tatt?

- Det var da vi besluttet å bygge nytt hovedkontor til Nina på Gløshaugen. Vi valgte å bygge selv, det er såpass dyrt at jeg følte vi måtte være helt sikre på at vi bygget et hus som passet oss godt. Om det passer vet du jo ikke før du har bodd deg inn. Nina-huset sto ferdig i 2013, og nå kan jeg heldigvis si at det ble knallbra!

- Hvordan inspirerer du dine ansatte?

- Dyktige fagfolk inspirerer meg, og i Nina inspirerer vi hver-andre. Og så praktiserer jeg mine fem R-er.

- Er du omgangsvenn med noen av dem du er sjef for?

- Nei, kanskje ikke omgangsvenn. Men det hender at jeg treffer kolleger i ulike sammenhenger utenom jobb.

- Er du også familiens sjef?

- Mannen min er også leder, så vi prøver å bytte litt på å være sjef i heimen. Men ja, jeg er vel kanskje sjefen – egentlig.

- Hva er ditt beste resultat i Birken?

- Birken har jeg ikke prøvd, men den står på lista over renn jeg har lyst til å gå. Jeg har prioritert ulike lange skirenn i utlandet sammen med kollegaer og venner i stedet. Da tar vi noen dager fri og tar det som en liten ferie i tillegg. Jeg har hørt at Birken er mye logistikk, og selv om jeg er sprek, så er jeg bedagelig når det kommer til logistikk. Jeg synes det er viktig å være i god form, det gir overskudd og renser hodet. Jeg trener tre-fire ganger i uka, og varierer mellom spinning, styrke, jogging, turer i fjellet og sykling til og fra jobb.

- Skal du være sjef resten av yrkeslivet?

- Så lenge jeg brenner for å skape, så vil jeg fortsette som leder. Jeg stortrives som leder, og liker veldig godt å jobbe gjennom andre. Jeg er visjonær og liker å sette samme team som skaper resultater.