- Sitter du i landskap eller har du eget kontor?

- Min arbeidsform er preget av mange samtaler og møter, og derfor er det mest hensiktsmessig med eget kontor. Hadde jeg ikke hatt eget kontor, ville jeg blokkert et møterom store deler av dagen.

- Hvordan kommer du deg på jobb?

- Jeg pendler fra bosted i Børsa til kontoret på Lade. Det tar 35-40 minutter i bil til Lade, og i verste fall 1,5 time med buss og bussbytte. Så det må bli egen bil, tid er tross alt en faktor det er altfor knapt av. Dessuten har jeg gjerne en del møter utenfor huset i løpet av arbeidsdagen også.

- Hvordan vil de du jobber sammen med si du er som leder?

- Stødig, åpen, ærlig, stor arbeidskapasitet og ikke minst i godt humør. Dette vet jeg de sier, for i Norservice jobber vi med å finne riktig folk til riktig jobb og da må vi analysere hvem de er. Vi er gode på kartlegging og analyser, og bruker det også internt.

- Drar du på fest sammen med dine ansatte?

- Det er ikke så mange fester hos oss, enda færre nå når vi er i omstilling, men jeg deltar så langt det passer. Jeg synes det er greit å møte kollegaer utenfor tidsrommet mellom klokka åtte og fire. Det er ingen stor avstand mellom meg og de ansatte, og det går fint an å være litt privat også. Men det er klart, jeg styrer unna settinger hvor noen vil ha medarbeidersamtale på tidspunkt som ikke passer.

- Er du også med på nachspielene?

- Det er lange dager, så det er sjelden kondisen holder til nachspielene.

- Hva er den vanskeligste sjefsavgjørelsen du har tatt?

- Det er strategiske avgjørelser som involverer arbeidsplassen til mange ansatte og deres familier. Vår bransje er i stor omstilling for tiden, og dette medfører en betydelig avskalling av lite lønnsomme forretningsområder. Men slik er forretningslivet, og vi må på lik linje med våre konkurrenter sørge for å ha best mulig kompetanse og effektive prosesser for å overleve. Da blir det dessverre ikke plass til alle. Men jeg har tatt sjefsjobben frivillig og må gjøre jobben min.

- Hvordan inspirerer du dine ansatte?

- Jeg tror at ved å involvere og motivere ut fra deres sterke sider, så utvikles egenmotivasjonen. Dessuten er jo vår virksomhetsidé å hjelpe mennesker i omstilling. Det å bidra med et slikt samfunnsansvar er jo inspirerende i seg selv. De ansatte er stolte over sin arbeidsplass og ser en ekstra dimensjon i å jobbe i konsernet vårt sammenlignet med mange konkurrerende virksomheter.

- Er du omgangsvenn med noen av dem du er sjef for?

- Nei. Det ligger ikke noe stramt prinsipp bak, men det har ikke falt seg slik.

- Er du også familiens sjef?

- Der tror jeg vi er likeverdige ut fra hver våre sterke sider.

- Hva er ditt beste resultat i Birken?

- Jeg har deltatt i alle disipliner i Birken mange ganger, men kun som treningsmål og sosial arena. Resultatmessig er jeg vel sånn trefjerdeler nede på lista, og det er helt greit. Jeg er en ivrig mosjonist, og selv om det har blitt litt mindre i det siste, så prøver jeg å få trent tre til fem ganger i uka.

- Skal du være sjef resten av yrkeslivet?

- Jeg er en type som trives med utfordringer og mulighet for å påvirke i samspill med organisasjonen. Derfor håper jeg å være kvalifisert for en topplederstilling i lang tid framover.