- Vi feirer med kake og ballonger, sier medgründer og daglig leder Marius Thorvaldsen ved Work-Work.

Mandag kunne samlingsstedet for spillutvikling markere at de har holdt til i Munkegata i ett år.

I første etasje er det kafé og bar, mens det i etasjene over tilbys arbeidsplasser til gründere.

- Det har gått over all forventning, og vi har blitt tatt svært godt imot. Kafeen er mye i bruk, der ble vi rett og slett tatt fullstendig på senga. Kafeen brukes hele uka, både på dag- og kveldstid. Gledelig er det også at nesten alle co-working-plassene er fylt opp. Vi har til sammen 50 faste arbeidsplasser og 10 --fleksible. I dag er det kun fire-fem ledige plasser, sier Thorvaldsen.

God dialog

Samtidig som Work-Work har planlagt ettårsfesten, kom gladmeldingen fra rådhuset.

Da sentrum-venstrealliansen forrige uke presenterte neste års trondheimsbudsjett ble det klart at Work-Work, sammen med andre aktører i byen som legger til rette for nyskaping, får to millioner kroner neste år.

- Vi er selvsagt kjempefornøyd med dette, og har i hele høst hatt en god dialog med Digs og NTNU Accel som er de to andre som tilbyr arbeidsplasser til gründere i Midtbyen. Vi skal nå i fellesskap se på hva som må til for at vi skal ta nyskapningen enda et skritt videre. Trondheim er en passe stor by til at vi bør klare å koordinere oss og ha en god dialog fremfor å konkurrere, sier Thorvaldsen.

Støtter eksisterende miljø

I budsjettet heter det at de to millionene som bevilges i 2017 skal brukes til å støtte økosystemet for oppstartsbedrifter og samtidig bidra til å skape gode møteplasser der gründere kobles med potensielle kunder, investorer og mentorer.

Sentrum- venstrepartiene mener dette mest effektivt gjøres gjennom å støtte de eksisterende aktørene, og ber rådmannen gå i dialog med disse for å finne mest effektiv bruk av midlene.

- At det settes av to millioner i budsjettet er et håndfast besvis på at det vi gjør er viktig, og nå må vi bidra med ytterligere nyskapning. Det skal vi klare, sier Thorvaldsen. Trondheim kommune vil også ifølge budsjettet være en av hovedsponsorene av Technoport neste år. Det vises til at dette er et viktig arrangement for å markedsføre teknologi- og kunnskapsbyen Trondheim, og derfor økes bevilgningen med 1,5 millioner årlig.