De siste tre helgene har arbeidsplassene til rundt 200 ansatte blitt flyttet, inkludert selskapets produksjon av avanserte brannalarmsystemer.

De siste som flyttet var de rundt 140 kontoransatte, som mandag morgen kunne pakke opp flytteeskene.

- Vi har kjørt på redusert kapasitet etter at vi startet opp produksjonen forrige mandag, men egentlig har det gått problemfritt i alle faser, sier produksjons- og logistikkdirektør Jan Arve Gullvåg.

Nybygg

De splitter nye lokalene er bygd på tomta der Diplom-Is tidligere holdt til. Gullvåg og Autronicas administrerende direktør Frode Lund sier at flyttingen gikk helt etter boken.

- Vi var spente på fredag, for da flyttet vi hele serverparken med rubbel og bit. Det ble kjørt opp hit med spesialtransport på fredag kveld, og på lørdag så vi at ting begynte å komme i gang, sier Gullvåg.

Den tradisjonsrike trondheimsbedriften utvikler og produserer brannalarmer, slukningsutstyr og deteksjonssystemer til bruk både på land, på båter og i olje- og gassnæringen.

Selskapet hadde i fjor inntekter på 987 millioner kroner, som var en økning fra 952 millioner kroner fra året før.

Automatiserte produksjonslinjer er blant årsakene til at systemene i stor grad fortsatt lages i Trondheim, selv om det også skjer finarbeid for hånd når kretskort monteres i røyk- og varmedetektorer.

- Vi leverer fra alt til barnehager, sykehus og hoteller, til cruiseskip, oljeplattformer og petrokjemiske anlegg, sier Lund.

Snart 50 år

Det første produksjonsbygget i Haakon VIIs gate på Lade sto ferdig i 1967, mens selskapet flyttet inn i det kjente, fem etasjer høye hovedbygget i 1972.

Flyttingen skyldes at leiekontrakten på Lade gikk ut i høst, samtidig som de også ønsket seg bedre tilpassede lokaler.

Lund og Gullvåg forventer både bedre inneklima og mer effektiv produksjon i det nye bygget. Blant annet ligger produksjon og lager nå sammen, mens de på Lade lå i hver sine bygg.

- Logistikk handler også om mer enn bare hvordan vi transporterer varene. Her har vi organisert oss med en helt annen nærhet mellom folk, som gjør at vi har store forventninger til samspillet i organisasjonen, sier Gullvåg.

Setter opp nabobygg

Det er entreprenøren Hent som har satt opp det nye bygget, som er på rundt 12 000 kvadratmeter.

Bak utbyggingen står investorene Hasle Gjerde og Kaare Arnstad, som har hver sin halvpart av selskapet Duo Bromstadveien 59 AS som eier eiendommen.

Arnstad sier at de ikke har tatt stilling til om bygget skal selges videre nå som Autronica har flyttet inn, eller de skal fortsette som eiere.

De er nå i gang med byggetrinn to på den samme eiendommen, der det skal settes opp et næringsbygg på rundt 14 000 kvadratmeter.

Arnstad sier at utformingen på dette bygget blir veldig likt naboeiendommen, der bilforhandleren Kverneland Bil holder til. Foreløpig er det ikke klart hvem som flytter inn her, men Arnstad sier at det vil være aktuelt for bedrifter som ønsker å være synlige og ha en rasjonell logistikk.

- Vi har ikke skrevet under med noen leietaker ennå, men det er fire stykker som har meldt sin interesse, sier Arnstad.

Elin Rian og Britt-Marie Eggen (i bakgrunnen) monterer røyk- og varmedetektorer i Autronicas produksjonsavdeling. Foto: jens petter søraa, Adresseavisen
Autronicas nye lokaler ligger rett ved Omkjøringsveien. Foto: jens petter søraa, Adresseavisen