Mandag ble selskapet Hagen Trondheim slått konkurs.

Det har drevet Hagen i Thomas Angells gate og på Nedre Bakklandet. Driftsselskapet ble slått konkurs, etter at eierne, Christopher Gulliksen, Isak Jensen Weie og Richard Nystad, selv hadde begjært oppbud.

Richard Nystad forteller at de driver restauranten på Bakklandet videre, fordi den har gått i pluss hele tiden.

- Vi vil fortsette driften på Bakklandet, og prøver å få til en avtale om å leie lokalene videre, sier Nystad.

Åpen restaurant

Hagen Bakklandet åpnet dørene i oktober 2014.

Advokat Nils Håkon Risberg i Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig er oppnevnt som bostyrer. Han regner med at avtalen mellom konkursboet og Hagen-eierne blir klar onsdag.

- Det ligger an til at vi blir enige om at de overtar verdiene som er der. Restauranten ble ikke stengt i går (tirsdag, journ.anm.), og vi er nært å få til en enighet om at de kjøper innmaten. Forutsetningen er at de også får på plass en ny leieavtale med huseier, sier Risberg.

Stengte i Midtbyen

Torsdag forrige uke stengte Hagen Trondheim restauranten i Thomas Angells gate. Den har aldri gått med overskudd. Da valgte de også å begjære oppbud for driftsselskapet, forteller Nystad.

- Bakklandet har subsidiert restauranten i Thomas Angells gate. Pop up-restauranten på Portalen i februar førte også til tap. En del ting har gått bra og noe har gått dårlig. Det er summen av prosjekter som gjør at vi har havnet her. Vi kommer til å bli mer nøkterne fremover, sier Nystad.

Har sagt opp ansatte

I tillegg til de tre eierne, hadde de to restaurantene 10–11 faste ansatte på hel- og deltid. Bostyrer forteller at boet har sagt dem opp.

- Vi har sagt opp alle i dag. Vi vil ha et møte med dem onsdag, og vil bistå dem med å søke om lønnsgarantidekning, sier Risberg.

Den statlige lønnsgarantiordningen sikrer at lønnsmottakere får utbetalt lønn og feriepenger, som de har til gode når arbeidsgiveren ikke er i stand til å betale på grunn av konkurs.

Nystad kan foreløpig ikke si hvor mange av dem som var ansatt som får jobb i restauranten på Bakklandet.

- Det vet vi ikke ennå. Vi må få kontroll på utgifter og lage bedrift igjen. Vi vil derfor samle alle og høre hva folk har lyst til, sier Nystad.

2,7 mill. i gjeld

Hagen Trondheim hadde en omsetning på 4,2 millioner kroner i fjor, og fikk et overskudd før skatt på 187000 kroner. Ifølge Nystad har selskapet hatt en omsetning på 5,5 til 6 millioner kroner til nå i år. Men resultatet vil gå i minus.

Ifølge oppbudsbegjæringen eierne ga tingretten, har Hagen Trondheim en gjeld på rundt 2,7 millioner kroner.

- Det er en betydelig leverandørgjeld på rundt 850000 kroner og de er skyldig en del offentlige avgifter. Hagen har ingen bankgjeld, sier Risberg.