Naboområdene rundt Dalgård skole i Trondheim vil de neste årene bli preget av storstilt boligbygging.

Heimdal boliger er allerede i gang med 60 leiligheter, som skal stå ferdig til høsten, på den gamle gartneritomta i General Bangs veg. I tillegg foreligger det nå planer om å bygge opp mot 180 leiligheter i Odd Husbys veg.

Her bygges det ny Kiwibutikk og 60 leiligheter. Foto: Illustrasjon: Heimdal Bolig

River dagligvarebutikk

Coop Extra `s butikk i krysset ved Dalgårdvegen skal rives, og sammen med de nærliggende tomtene frigjøres for boligbygging.

- Vi har hatt en fin prosess med administrasjonen i Trondheim kommune, og er enige om strukturen på begge sidene av Odd Husbys veg, sier John Arne Worum, daglig leder i Wigen bolig.

Det skal bygges ny dagligvarebutikk i en av blokkene som er planlagt. Foto: terje svaan

Selskapet planlegger mellom 150 og 180 leiligheter, med en blanding av lavblokker og rekkehus. De har gjennomført informasjonsmøte med naboene og skal i ny dialog med kommunen i månedsskiftet januar/februar. Der håper Wigen Bolig å bli enige om et endelig utkast til reguleringsplan for området.

Slik ser arkitektene for seg at området kan utnyttes. Foto: Illustrasjon: Voll arkitekter

Byggestart våren 2018

I et skisseforslag til regulering foreslår Voll arkitekter om lag 11 500 kvadratmeter bolig på de berørte eiendommene. I tillegg kommer næringsareal i ett av byggene. Det planlegges å etablere ny dagligvarebutikk på grunnplanet i blokkbebyggelsen lengst mot sør.

Det planlegges lavblokker på begge sidene av Odd Husbys veg. Foto: terje svaan

- Dette er et veldig attraktivt område, og vi er opptatt av at dette skal bli bra, sier Worum.

Wigen bolig håper på byggestart våren 2018.