- Sitter du i landskap eller har du eget kontor?

- Her har vi en slags mellomløsning, vi har et kontor som flere deler. Men ja, jeg kan gå inn på kontoret og stenge døra når jeg har behov for det, så sånn sett har jeg eget kontor. Målet mitt er uansett å gjøre unna alt av kontorarbeid så effektivt som mulig, slik at jeg kan være mest mulig i butikken.

- Hvordan kommer du deg på jobb?

- Jeg går for det meste, eller så sykler jeg. Jeg bor på Kuhaugen, så det tar bare et kvarter å gå til Valentinlystsenteret. Det er en fin start på dagen og så er det jo deilig å slippe å skrape is av bilrutene nå på vinteren.

- Hvordan vil de du jobber sammen med si du er som leder?

- Jeg tror de vil si at jeg er engasjert og tilgjengelig, og de vil nok også nevne at jeg er litt distré.

- Drar du på fest sammen med dine ansatte?

- Ja, jeg er gjerne med de ansatte på en fest. Det er bra å kunne møtes i sosiale settinger utenfor jobbe og bli kjent på en litt annen måte. Koble av og snakke om andre ting. Jeg synes det hadde vært unaturlig om jeg ikke hadde deltatt, alle må være med når det er fest.

- Er du også med på nachspielene?

- Nei, da har jeg gått hjem. Det kan jo være greit for de ansatte å slippe å ha sjefen med på hele festen, og når nachspielet begynner synes jeg det passer at jeg drar hjem. Jeg er oppmerksom på at jeg har en lederstilling, og er verken den som drar i gang festen eller er med lengst.

- Hva er den vanskeligste sjefsavgjørelsen du har tatt?

- I utgangspunktet har jeg vært forskånet fra de aller tøffeste oppgavene, som må være å måtte si opp folk. Jeg har isteden ofte hatt et luksusproblem når det skal ansettes nye. Når jeg har flere gode kandidater til en jobb, og alle kan fylle rollen på en god måte. Men så kan jeg bare velge én. Det går jeg flere runder og synes det er vanskelig, selv om det jo altså er et luksusproblem.

- Hvordan inspirerer du dine ansatte?

- Jeg inspirerer med å vise engasjement og bry meg. Jeg er selv åpen for å lære noe nytt og gjerne lære av mine ansatte. Jeg er slett ikke flinkest på alt, og jeg blir inspirert av input fra ansatte og det igjen håper jeg inspirere dem. Jeg er også opptatt av å gi alle tillit og utfordringer.

- Er du omgangsvenn med noen av dem du er sjef for?

- Nei, det er ingen jeg er sammen med i fritiden. Jeg kunne nok vært det, det er mest tilfeldig at jeg ikke er det. Men samtidig kan det være greit å ha separate roller, å holde noen forhold privat og noen kollegialt.

- Er du også familiens sjef?

- Akkurat nå er jeg singel, så da må vel svaret bli ja.

- Hva er ditt beste resultat i Birken?

- Der har jeg aldri deltatt. Jeg er glad i å trene, men det er ikke noe mål for meg å delta i konkurranser. Jeg bruker å trene kampsport, men så slet jeg akillessenen i fjor. Målet er å komme i gang igjen, men nå blir det mest styrke og kondisjon på treningssenter. Det blir tre-fire økter i uka, men kun som fysisk fostring, ikke for å konkurrere.

- Skal du være sjef resten av yrkeslivet?

- Jeg må ikke være sjef, det er ikke det som er viktig. Det viktigste er å ha en jobb som utfordrer meg og hvor jeg hele tiden utvikler meg, og da er det ikke så viktig hvilken tittel jeg har.