Trønderske kjøpesenter legger bak seg et godt år i 2016. Blant de 22 største kjøpesentrene i Nord- og Sør-Trøndelag er det bare to som ikke kan vise til vekst i fjor. Alt i alt har vi lagt igjen over 14 milliarder kroner ved disse kjøpesentrene i 2016, og mer kan det bli fremover. For flere av sentrene har planer om utvidelser, ombygginger og nye butikker som skal inn.

Les også: City Syd kan bli størst igjen i jubileumsåret

Vi har spurt senterlederne ved trønderske kjøpesentre om planer for 2017. Her er hva de melder av nyheter for sine sentre.

Amfi Orkager

Det åpner en ny kafé og bakeri på senteret «Glad i deig» i løpet av februar og senteret regner med å åpne to nye butikker i løpet av 2017. Ingen store utbyggingsplaner i 2017.

Amfi Steinkjer

Setter i gang en større ombygging i 2017, med oppstart rundt 1. april. Cirka 4000 kvadratmeter over to etasjer skal rives, og ca 5000 kvm nybygg skal reises opp. Det innebærer fem-syv nye konsepter/ butikker som åpner dørene i løpet av første halvår 2018.

City Lade, Trondheim

Clas Ohlson kommer i oktober inn med storbutikkonseptet sitt og tar over lokalene til Lindex, Match og Solid. Kleskjedene Lindex og Kappahl legger ned butikkene på senteret.

City Syd, Trondheim

Hele nye plan 3 står ferdig i mars. 2000 nye kvadratmeter og plass til nye butikker: Søstrene Grene, Babyshop, Lampehuset og Burger King.

Les også: Nå åpner City Syd sin «nye» etasje

Domus Røros

Det foreligger ingen store planer for 2017, med unntak av noen små justeringer og fornyelser av eksisterende butikker.

Namsos Storsenter

Flere nye leietakere ønsker plass. I første omgang bygges senteret ut med 250 kvadratmeter for Burger King som etter planen åpner i løpet av våren.

Otisenteret, Orkdal

Nytt byggeprosjekt og nye leietakere skal inn i løpet av året. Byggeprosjektet omfatter riving, ombygging og utbygging og starter i februar. Navn på leietakere er foreløpig konfidensielt.

Sirkus Shopping, Trondheim

Det britiske kleskonseptet Superdry åpner sin første butikk i Midt-Norge i uke 10.

Torgkvartalet, Stjørdal

Stor ombygging og utvidelse for nesten 300 millioner kroner på gang. Nye Torgkvartalet skal etter planen åpne 1. november. Hennes & Mauritz, Clas Ohlson, Bik Bok og Nava Sport skal inn i nybygget. I tillegg kommer serveringsstedene Jordbærpikene og Sabrura Sticks & sushi.

Storutbygging: Slik skal det se ut, den nye delen (til venstre) av Torgkvartalet og mellomgangen fra dagens kjøpesenter. Foto: Illustrasjon: Vennatrø Gruppen

Les også: Investeringer i kø i Stjørdal sentrum