Adresseavisen møtte 31-åringen på Værnes tirsdag denne uken, da han kom tilbake etter det han beskriver som en tidlig juleferie til Asia.

I midten av oktober i fjor ble Myrvold pågrepet av politiet, og siktet for grovt bedrageri og grovt underslag gjennom katalogselskapet Nummeropplysninga AS i Trondheim.

Da Myrvold ble varetektsfengslet ble det opplyst at han skulle ha overført store summer til utlandet. Han sier likevel at han ikke ble overrasket over at politiet lot ham reise ut av Norge i desember.

- Nei, jeg er ikke overrasket over at politiet gir meg tillatelse til å reise, men jeg er overrasket over at de tok passet mitt i utgangspunktet. Da jeg spurte om å få passet tilbake, så var ikke det noe problem. Jeg har spilt med åpne kort om hvor jeg skulle dra, hvilke datoer jeg skulle reise og hvilke fly jeg har reist med, sier Myrvold, som samtidig avviser at han har overført store summer til utlandet.

- Det som er riktig er at det har vært noen utenlandske bankkontoer. Men det har vært summer som har vært spilling til Unibet, og der har vel politiet konkludert med at det er riktig det jeg forklarer, sier Myrvold.

Pågripelsen filmet

Fra kontorene i Fjordgata skal telefonselgerne i Nummeropplysninga AS ha lurt bedrifter og organisasjoner til å signere avtaler om oppføring i nettkatalogen 1801, uten at bedriftene selv var klar over det.

Samme dag som pågripelsene sendte TV 2 en kritisk nyhetssak om selskapet, og pågripelsene av både Myrvold og den daglige lederen ble filmet.

- Jeg var på vei ut av kontoret mitt en søndag for noen måneder siden, og skulle på reise til Stockholm. Utenfor sto det to stykker med kamera, og jeg skjønte egentlig ingenting. Så stormet politiet mot meg og la meg på panseret. Jeg fikk på håndjern og havnet på glattcelle i et par dager, sier Myrvold.

I fengslingsmøtet to dager etterpå ble han varetektsfengslet i fire uker, der de to første ukene var under full isolasjon.

- Det er ikke til å stikke under en stol at det har vært en tøff periode. Det har vært tøft både for meg og familien min, og kanskje tøffere for de rundt meg, sier Myrvold.

Avviser svindel

Ifølge politiet har det nå kommet inn godt over 100 anmeldelser mot selskapet, og både Myrvold og den daglige lederen er siktet for det samme. Flere har også fortalt til Adresseavisen at de føler seg lurt av selskapet, blant annet Fretex i Trondheim.

Likevel avviser Myrvold at selskapet har lurt noen. Han mener at de mange anmeldelsene for bedrageri skyldes omtalen i media, selv om det ifølge politiet hadde kommet 45 anmeldelser allerede før han ble varetektsfengslet.

På spørsmål om hvorfor så mange har anmeldt selskapet hvis de ikke har gjort noe galt, svarer han:

- Jeg tror ikke at jeg skal gå så mye nærmere inn på det, for det vil bli en sak som dommeren vil se på. Men klart folk blir forbannet og føler seg lurt når det er inntrykket som gis av media, sier Myrvold.

Selskapets vanligste metode skal ha vært å be bedrifter bekrefte kontaktopplysningene Nummeropplysninga AS hadde på dem, uten å opplyse om at de kjøpte en tjeneste. Myrvold mener han kan dokumentere at folk har visst hva de har kjøpt.

- Når kunden får avtalen må de trykke på en grønn link for å bekrefte den, men først må de gå gjennom siden for å se pris og sum og hva slags tjeneste de kjøper. Når de trykker på knappen vil det stå takk for din ordrebekreftelse.

- Det er åpenbart mange som ikke har skjønt det, og som føler seg lurt?

- At mange ikke har skjønt det er én ting. Mange husker det kanskje ikke, eller har ikke tenkt over det. Vi ringte over 20 000 personer i måneden, og det var stadig kunder som ringte oss og ville prøve en billigere tjeneste enn 1881, sier han.

- Leverte et produkt

Ifølge en kjennelse fra Sør-Trøndelag tingrett er det sannsynlig at nettopp 1881 har tapt penger på grunn av Nummeropplysningas virksomhet, og at de har grunnlag for et erstatningskrav.

En IT-ekspert forklarte i retten at Nummeropplysninga hadde brukt en bloggmotor som basis for nettkatalogen, og at tjenesten hadde svært begrenset søkefunksjonalitet. Myrvold avviser at de solgte et verdiløst produkt.

- Vi har levert et produkt, og folk som har kjøpt har fått produktet. Hvis de vil ha en premium-oppføring så får de ekstra logo, ekstra søkeord og ekstra informasjon. Vi er en ganske nyoppstartet nettkatalog, og vi må starte et sted vi også. Vi kan ikke bruke 200 millioner på en hjemmeside når vi har 600 kunder, sier han.

Festing

Facebook-profilen til Myrvold forteller om fester og reising, mens kilder har fortalt om kjøp av dyre champagneflasker på kjente utesteder i Trondheim. Myrvold skal ha gått med lommene fulle av tusenlapper, men vil ikke kommentere hvorfor politiet fant 330 000 kroner hjemme hos ham.

- Vi har kanskje ikke gjort så mye mer enn andre, men vi har vært idiotiske og profilert oss i sosiale media. Og det er nå slik i Trondheim at hvis du lykkes og tjener litt penger, så vil noen bli forbanna, sier Myrvold.

- Du mener det er ærlige penger dere har festet for?

- Ja, absolutt. Mye av pengene er også penger jeg har spart opp fra tidligere. Nummeropplysninga holdt jeg bare på med fra mars til oktober i fjor. Men selskapet begynte å bli, og vi begynte å tjene penger. Vi hadde kontakt med kunder daglig som var fornøyd med tjenesten, sier han.

- Ser frem til rettssaken

Myrvold representeres nå av den kjente Oslo-advokaten John Christian Elden. Myrvold sier at han ser frem til rettssaken, og sier at han ikke vurderte å bli i utlandet.

- Nei. Det er selvfølgelig mye artigere å ligge på en strand og kose seg, men det svirrer noen tanker i hodet hele tiden. Jeg har familie og venner som ønsker å være sammen med meg, og det viktigste for meg nå er å få belyst saken så jeg får den ut av verden, sier Myrvold, som denne uken ble slått personlig konkurs.

Han sier også at han har fått tilbud fra ulike aktører som ønsker å snakke med ham om jobber.

- Hvem ønsker å ta en prat med en som både er siktet for grovt bedrageri og grovt underslag?

- Det er flere salgsorganisasjoner som har tatt kontakt, blant annet fra Oslo. Jeg er bare siktet enda, jeg er ikke dømt. Så vi får se hva som skjer. Jeg gleder meg i hvert fall til at det blir en rettssak, der vi får belyst det som har skjedd, sier Myrvold.

Tok ikke passet

Politiadvokat Aage Sliper Midling ved Trøndelag politidistrikt sier politiet har gjort en vurdering om Myrvold skulle bli fratatt passet.

Da han ble varetektsfengslet opplyste politiet at det hadde blitt overført nær 3,7 millioner kroner fra Nummeropplysninga AS til Myrvolds private konto, og at han skulle ha overført store beløp til utlandet.

- Vi har etterforsket utenlandssporet, og etter en totalvurdering har vi kommet frem til at vilkårene for å ta fra ham passet ikke var til stede, sier Midling, som ikke ønsker å kommentere dette ytterligere.

Midling sier at det fortsatt gjenstår arbeid i etterforskningen, og at det er for tidlig å si når saken kan komme for retten.

Myrvold avviser at Nummeropplysninga har svindlet bedrifter og organisasjoner. Foto: Vegard Eggen