Det er eiendommene Jarleveien 15–19 og Ladeveien 18, 20, 22 og 24 som er solgt for til sammen 163 millioner kroner.

Koteng Bolig eier rundt to tredeler av eiendommene, mens Prosjektpartner KSU eier én tredel av dem.

Koteng forteller at de selger fordi de har så mange boligprosjekter.

- Det har med at vi har et ganske stort byggeprogram, og må bygge en stor organisasjon for å takle all byggingen. Vi fikk et bra bud, og da havnet vi på å selge det, sier Koteng.

Koteng Bolig skal nå starte arbeidet med å omregulere eiendommen hvor Leangen Travbane i dag ligger. Utbyggeren holder også på med regulering av eiendommen kjøpt av Forsvaret i Haakon VIIs gate på Lade, oppstart av byggingen av boliger i Mellomila 57 og utbyggingen Grilstad Marina.

Ivar Koteng eier to tredeler av eiendommene på Lilleby som nå selges til Ladejarlen Utvikling. Foto: Kim Nygård

Eiendomsverdien er høyere

Kjøperen på Lilleby er det nyopprettede selskapet Ladejarlen Utvikling, som eies av AF Gruppen Norge, Stokke Industri Eiendom og én av selgerne, Prosjektpartner KSU, med én tredel hver.

Ifølge pressemeldingen AF Gruppen har sendt til Oslo Børs er kjøpesummen på 163 millioner kroner. Koteng Bolig eier to tredeler av arealet, og to tredeler av kjøpesummen er vel 100 millioner kroner.

Markedsverdien på eiendommene er høyere. Kjøpesummen fremkommer etter at gjeld i de solgte eiendomsselskapene er trukket fra og det er gjort fradrag for skatteulempen kjøper får ved kjøp av aksjene i eiendomsselskapene i stedet for direkte kjøp av eiendommene.

Første prosjekt i Trondheim

AF Gruppen er en av de største boligbyggerne i landet, men dette er første gang de står bak et boligprosjekt i Trondheim, forteller konserndirektør for Eiendom og Energi i AF Gruppen, Andreas Jul Røsjø.

- Vi har lang tradisjon for boligutvikling i AF Gruppen. Historisk har vi holdt til på Østlandet og i Bergensområdet. Nå har vi lyst til å starte boligutvikling i Trondheim, som har vært et spesielt boligmarked i lang tid. Dette prosjektet ligger på utsiden av Lilleby-konseptet, som fremstår som et godt boligområde, sier Røsjø.

Boligprosjektet på Lilleby et det første AF Gruppen bygger i Trondheim, forteller konserndirektør for Eiendom og Energi i AF Gruppen, Andreas Jul Røsjø.

300-400 boliger

Boligprosjektet ligger langs Jarleveien, rett ved den store Lilleby-utbyggingen som Veidekke står bak. Eiendommene er regulert for bygging av 300 til 400 boliger og næringseiendom. Til sammen utgjør dette 26 000 kvadratmeter. I tillegg blir det parkering og boder under bakken.

- Det er ferdig regulert, men reguleringen er fleksibel i forhold til antallet boliger på tomta. Det er ikke sikkert at vi jobber videre med reguleringsarkitekten, og konseptet kan bli endret. Det blir til dels som en støyskjerm i Lilleby-området og veien som ligger der. Nå er det regulert inn 3000 kvadratmeter med næring, og det tror jeg kanskje er litt mye. Vi vil konsentrere oss om å få inn en dagligvarebutikk. Det kan også bli et nærsenter eller mer parkering, sier Røsjø.

Salgsstart for prosjektet er planlagt til høsten, og byggestart er forventet i første kvartal neste år.

Restaurant Credo flytter til Lilleby.

Har ikke entreprenør her

AF Gruppen er notert på Oslo Børs, og hadde i 2015 en omsetning på 12,4 milliarder kroner. Gruppen har 3200 ansatte. AF Gruppen har også et entreprenørselskap. Det er ikke avgjort om det skal stå for byggingen på Lilleby.

-Vi har en egen entreprenør som er nest størst i Norge, og som i utgangspunktet ikke er i Trondheim. Entreprenøren har flere mobile enheter, og én av dem er allerede i trondheimsområdet. Men vi har ikke tatt stilling til om det skal åpnes lokalkontor der. Vi klausulerer alltid med at vår entreprenør har førsterett til å gi pris, og brukes aktivt i prosjekteringsfasen. Når det gjelder kontraheringen er det en vurdering av laveste pris og totaltilbud, sier Røsjø.

En av de andre kjøperne, Prosjektpartner KSU, holder til i Kristiansund. Daglig leder Alf Rune Skjelvik er største eier med en 34 prosents eierandel, mens styreleder Erik Ohr og Knut Olsen eier 33 prosent hver. Den tredje kjøperen er Stokke Industri Eiendom i Ålesund.