- Sitter du i landskap eller har du eget kontor?

- Jeg har eget kontor. Jeg har en del pasientrelaterte telefonsamtaler som er konfidensielle, så å sitte i landskap er ikke en mulighet.

- Hvordan kommer du deg på jobb?

- Vi bor på en gård på Lundamo, men jeg kjører ofte inn til leiligheten vår på Kalvskinnet søndagskvelds. Det hender jeg drar hjem til Lundamo midt i uka også, men jeg bruker særlig leiligheten i byen når jeg skal på dagsreiser. Når jeg må stå opp veldig tidlig for å rekke et fly og så komme sent hjem igjen om kvelden, så er det å foretrekke. Jeg er stort sett på reise en eller to dager i uka. Når jeg er i leiligheten så spasere jeg selvsagt til klinikken i Fjordgata.

- Hvordan vil de du jobber sammen med si du er som leder?

- Tja, det er vanskelig å si, men jeg tror jeg fremstår som tydelig og erfaren. Jeg er opptatt av å være tydelig, jeg vingler ikke. De ansatte må vite hva lederen mener, hvis ikke blir det usikkerhet og spekulasjoner. Så ligger det i sakens natur at det alltid er noen som mener at sjefen har tatt feil beslutning, men slik er det å være sjef.

- Drar du på fest sammen med dine ansatte?

- Ja, det gjør jeg noen ganger.

- Er du også med på nachspielene?

- På forrige julebord var jeg hjemme rundt klokka 23.00, så svaret er vel nei. Å dra tidlig fra festen er et bevisst valg, jeg kan godt være med på både vorspiel og middagen, men så drar jeg. For meg er julebord med jobben ikke en fest, men et sted hvor jeg har en formell rolle. Jeg har den samme rollen på festen som mandagsmorgenen etterpå, og derfor skal de ansatte slippe å ha med sjefen utover natta.

- Hva er den vanskeligste sjefsavgjørelsen du har tatt?

- Jeg satt i styret i ICA Meny Norge AS sammen med de svenske eierne og vedtok å legge ned konsernet da finanskrisen kom i 2007 og vi så at det ikke var liv laga for videre sunn drift i Norge. Det ble masseoppsigelser. Det var selvsagt vanskelig, samtidig som det var en riktig økonomisk beslutning. Jeg kjente mange av de ansatte som mistet jobben rundt om i landet, og siden det var finanskrise gikk de fleste inn i NAV-køen. Det syntes jeg var tøft.

- Hvordan inspirerer du dine ansatte?

- Si det du, jeg er i alle fall ikke redd for å gjøre alle typer jobber når det er påkrevd. Det er viktig at sjefen bretter opp ermene og tar i et tak også. Jeg er utdannet økonom, men i tillegg sykepleier og kan steppe inn også i den rollen. Jeg er opptatt av å være sammen med de ansatte og ikke bare være en sjef som sitter å sender ut mailer. Kommunikasjon er et viktig lederredskap og verbal kommunikasjon er å foretrekke, det fanger opp mer enn bare det som blir skrevet i mailer.

- Er du omgangsvenn med noen av dem du er sjef for?

- Nei, og det er et prinsipp jeg har. Jeg blir ikke omgangsvenn med noen på jobb og jeg ansetter ikke venner. Før eller siden blir det komplisert, og da kan det være at det ikke er den riktige beslutningen som tas.

- Er du også familiens sjef?

- Hjemme er det bare meg og kona igjen, og jeg tar raskt beslutningene og de står helt til kona har besluttet noe annet.

- Hva er ditt beste resultat i Birken?

- Jeg har vært med lenge og overlevd som leder uten å delta i epokene med golf og Birken, og nå er det vel triatlon som gjelder. Nei, jeg holder meg til å se Dagsrevyen tre-fire ganger i uka mens jeg løper på mølla hjemme. Det er vel det sunneste i min alder også.

- Skal du være sjef resten av yrkeslivet?

- Jeg har et mål om å slippe det en dag, men så lenge jeg synes det er moro og har overskudd til mølla og hytta på Røros i tillegg så går nå dagene og imens er jeg fortsatt sjef.