Den finske popartisten Isac Elliot (16) er som han selv sier «megafan» av sjokoladen Smash, som lages hos Nidar på Strindheim.

Denne uka deltok Elliot på Vinterlyd i Trondheim, og etterpå ble det en fridag før artisten og crewet drar videre til Tromsø torsdag. Istedenfor å dra hjemom Finland, bestemte de seg for å bare bli en dag ekstra i Trondheim.

Men hva skulle de finne på?

- Da jeg fikk vite at Smash lages i Trondheim spurte jeg om vi ikke kunne dra dit. Vi ringte og heldigvis passet det, gliser Elliot som møtte opp på sjokoladefabrikken med en liten gjeng, hvor de fleste er dansere. Det var en av danserne som introduserte artisten for Smash første gang.

Sjokoladeelsker: Isac Elliot er mer enn gjennomsnittlig glad i sjokolade og trivdes hos Nidar.

Tre millioner poser årlig

- Han skal alltid ha en stor pose Smash når vi kommer til Norge. Første gangen jeg smakte det likte jeg det ikke, men nå kan jeg ikke stoppe å spise hvis jeg først begynner, sier Elliot om sjokoladen som sies å være både søt, salt og sprø.

Gult er kult: Slik ser Smash ut før de sprø bitene dekkes med sjokolade.

Elliot er ikke den eneste som liker Smash. Orkla, som eier Nidar, opplyser at Smash er den største sjokoladeposen i Norge og sjokoladen ligger på 3. plass innen godterikategorien. Kun slått av Freia sine to sjokolader Melkesjokolade og Firkløver.

- Vi selger litt over tre millioner Smash-poser hvert år. Det vil si at vi selger Smash for 123 millioner kroner hvert år, fordelt på 3,1 millioner enheter. I 2016 økte salget med 19 prosent mot 2015, sier Marthe H. Bogerud Schomacker som er kommunikasjonsrådgiver hos Orkla.

Elliot og crewet fikk omvisning av fabrikksjef Anders Greiff, og de fikk se mange ulike typer sjokolader bli laget før de endte opp på Smash-linjen.

Ingen Willy Wonka

Etter besøket var Elliot godt fornøyd, og han visste litt mer om hvordan favorittsjokoladen lages.

- Jeg blir imponert når jeg ser hvordan alle maskinene jobber og hvor smart det er lagt opp, sier Elliot som kan fortelle at han også har besøkt Fazer, som er den største sjokoladefabrikken i Finland.

- Jeg er glad i sjokolade og jeg liker å se stedet ting kommer fra. Nå kommer jeg til å tenke på dette besøket neste gang jeg spiser Smash. Vi får kjøpt sjokoladen i Finland også, men dessverre kun i små poser, sier Elliot.

Dokumentasjon: Isac Elliot brukte mobilen hyppig hos Nidar, og tok både bilder og film av hvordan favorittsjokoladen lages.

- Har du sett filmen Charlie og sjokoladefabrikken?

- Å ja, mange ganger!

- Så nå føler du deg litt som Charlie Bucket som vant en billett for å besøke sjokoladefabrikken?

- Ja, men det var mer hyggelig her da, sier Elliot som sier seg fornøyd med at han slapp å møte den eksentriske Willy Wonka på Strindheim.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.