Katharina P. Børve fra Stjørdal (33) giftet seg 25. august 2012. Det ble en lykkedag, men med solid gaffateip under den stroppeløse brudekjolen.

- Jeg skulle stå hvit brud i Nidarosdomen og fant raskt drømmekjolen. Men så fikk jeg store problemer med å finne en bh jeg kunne bruke under. Jeg prøvde alt, men fant ingenting som både løftet, ga støtte, var usynlig og som jeg kunne stole på både når jeg holdt tale og danset. Jeg endte opp med gaffateip. Det gikk fint hele dagen, men å ta den av igjen er det vondeste jeg noen gang har gjort, sier Børve som dermed fikk en litt uheldig start på bryllupsnatta. Noe av teipen fikk hun og ektemannen Jan Roger Svenning av. Noe måtte de vente med til neste dag.

Hopp og sprett: Da Katherina D. Børve fikk sin Jan Roger Svenning ble det gaffateip under brudekjolen. Det funket hele dagen, men bryllupsnatta ble litt ødelagt da teipen skulle av.

Like etterpå skulle hun på en fest og kjolen hadde bar rygg. Måtte det virkelig bli gaffateip igjen?

- Jeg fortsette å lete etter et bedre alternativ, men fant at mange bruker faktisk gaffateip, det er blant annet vanlig for artister og modeller. Jeg tenkte at jeg må da komme opp med noe bedre enn det, sier Børve.

Klippet bh-forslag

Og dermed satte hun i gang. Det begynte med bakepapir og saks.

- Jeg klippet ut og eksperimenterte med former og materialer, og fikk venninner, søstre, mor og svigermor til å teste. I begynnelsen var det kun hobby og noe jeg gjorde for å selv ha den perfekte bh-en, sier Børve som jobber som flyvertinne – og dermed har lengre friperioder som kan brukes til gründerskap. I tillegg kom det to perioder med mammaperm for to unger som i dag er to og fem år.

- Jeg brukte mer og mer tid på å utvikle en bh, og nå fem år etter bryllupet lanserer jeg Brassybra. Dette er verdens første pustende og selvklebende bh som strekker seg som vanlig menneskehud og den sitter så godt på at du også kan bade og svømme med den. Den finnes i cup A til dobbel-G, og gir god støtte og løft til alle størrelser, sier Børve.

Bruksanvisningen: Brassybra kommer i en eske med tre par engangs-bh-er, og på logget ser du hvordan bh-en skal brukes. Det følger også med "nipplecover" og plasterfjerner.

Produseres i Korea

Hobby ble altså jobb, og ekteparet har investert alle sparepengene sine i det nye oppfinnelsen, men uten at Børve vil si hvor mye. I tillegg har bh-en fått støtte fra Innovasjon Norge, og de har også fått bistand av utviklingsselskapet Proneo i Stjørdal.

- Jeg har alltid vært kreativ og hatt lyst til å skape noe selv, så dette er en drøm som går i oppfyllelse for meg. Dessuten er jeg sikker på at dette er noe verden trenger, sier Børve og et rask googlesøk viser at gaffeteip under finkjoler er vanlig. Blant annet avslører Kim Kardashian at det er denne tapen som gir henne riktig kløft.

Den nye bh-en, som Børve mener er en verdensnyhet, er laget av bomull og elastane et materiale de har valgt å kalle «second skin technology» og den produseres i en fabrikk i Korea.

- Jeg lette lenger etter riktig fabrikk, og den jeg nå bruker i Korea er jeg sikker på at har gode arbeidsforhold for de ansatte og de leverer kvalitet, sier Børve som får den første forsendelsen fra fabrikken i april. Bh-en kommer i en liten eske med tre par engangs-bh-er. Det er også med egne «nipple cover», eller brystvorteskånere og en egen serviett som brukes for å ta av bh-en som sitter som limt til kroppen.

- Limet blir aktivert av den varme huden og siden stoffet er i 97 prosent bomull er det behagelig å ha på, sier Børve.

Klare for verden

Brassybra styres foreløpig hjemmefra, i huset til ekteparet i Stjørdal og Katharina vil fortette å jobbe som flyvertinne. Hun har derimot store ambisjoner for den nyutviklede bh-en.

- Ja, det har jeg. Vi vil i første omgang selge fra egen nettbutikk, men jeg håper flere butikker også vil ta den inn etter hvert. Jeg tror markedet for Brassybra er hele verden, og nå er jeg kjempespent! Det startet jo bare som en hobby fordi jeg selv hadde et behov, og så endte det med at en fabrikk nå lager produktet slik at alle kvinner kan bruke det. Jeg håper dette kan gi arbeidsplasser i Stjørdal etter hvert, for vi er klare for verden, sier Børve.