Ifølge gjeldsnemnda som leder arbeidet med å redde det trønderske oljeserviceselskapet, kan det komme et endelig bud på selskapet i løpet av de neste dagene.

Det viser søknaden om forlenget konkursbeskyttelse fra selskapet som er sendt inn til Sør-Trøndelag tingrett.

I en kjennelse fra tingretten i forrige uke forlenget sorenskriver Leif Otto Østerbø gjeldsforhandlingsperioden og konkursvernet i to måneder til 19. mai.

Advokat Joar Grimsbu hos Arntzen de Besche er leder for gjeldsnemnda, og skriver i søknaden at det er god utsikt til at gjeldsforhandlingene vil lykkes.

- God utsikt til å lykkes

Ifølge dokumentet er finanskonsernet Pareto engasjert for å hjelpe til med å skaffe nye investorer til selskapet som er en av Trondheims største private arbeidsgivere.

- Det arbeides kontinuerlig med potensielle investorer for å skaffe ny kapital og det foreligger indikative bud som er av en slik størrelse at gjeldsnemnda er positiv til at det er god utsikt til å lykkes med gjeldsforhandlingene, skriver Grimsbu i søknaden.

Et indikativt bud viser hvor mye en mulig kjøper vil være villig til å by for Reinertsen AS, men det er ikke kjent hvem som er interessert i å by på selskapet.

Ifølge dokumentene fra tingretten foregår det såkalt due diligence, som betyr at en eventuell kjøper gjør en gjennomgang av selskapet.

Ifølge søknaden som var datert 10. mars kan et endelig bud på selskapet antas å komme innen 14 dager, noe som betyr at det kan komme i løpet av denne uken.

Joar Grimsbu sier til Adresseavisen at han ikke ønsker å kommentere gjeldsforhandlingene på det nåværende tidspunkt.

Advokat Joar Grimsbu leder gjeldsnemnda som jobber for å løse gjeldskrisen i Reinertsen AS. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Morten Antonsen

Analytikere Adresseavisen har snakket med peker først og fremst på Reinertsens konkurrenter innenfor det norske oljeservicemarkedet som aktuelle kjøpere av selskapet, og nevner blant annet Aker Solutions, Aibel og Wood Group Mustang.

Familieeid

Det familieeide trondheimselskapet gikk selv til tingretten for å be om offentlige gjeldsforhandlinger like før jul i fjor.

Selskapet ble etablert av Arne R. Reinertsen i 1946, og ledes nå av sønnen Torkild R. Reinertsen og sønnesønnen Thomas. På eiersiden sitter også Torkilds bror Eirik R. Reinertsen og hans sønn Kristian.

Etter at det ble åpnet gjeldsforhandlinger den 20. desember i fjor, sa Thomas Reinertsen at de fortsatt ønsket å drive det videre som et familieeid selskap:

- Ja, men samtidig må vi være villige til å diskutere andre løsninger. Det er flere som har interesser i dette, og vi må være ydmyke for situasjonen vi er i, sa Thomas Reinertsen da.

Thomas (t.v.) og Torkild R. Reinertsen leder den familieeide trondheimsbedriften. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Espen Bakken

Selskapet hadde da blitt rendyrket som et leverandørselskap til olje- og gassbransjen, etter at selskapet gjennom flere omganger hadde solgt ut den bygg og anleggsrelaterte virksomheten.

Ved utgangen av 2016 hadde selskapet rundt 670 ansatte, og i tillegg rundt 30 ansatte i et datterselskap i Murmansk i Russland.

Selskapet var i 2015 ett av fire selskaper som ble utpekt som hovedleverandør av vedlikehold og modifikasjon av Statoils olje- og gassinstallasjoner på norsk sokkel, i tillegg til fire landanlegg.

Store tap

Landvirksomheten påførte likevel selskapet store tap i 2015, og skal ha vært en viktig årsak til at de fikk et underskudd etter skatt på en halv milliard kroner.

I årsrapporten for 2015 sto det at selskapet hadde inngått forlik om flere prosjekter, og at selskapet hadde tatt betydelige nedskrivninger.

I tillegg førte den kraftige nedturen i oljebransjen til at selskapet måtte gjennomføre store nedbemanninger, hvor rundt 700 ansatte mistet jobben.

Da selskapet ba om gjeldsforhandlinger ble det opplyst at gjelden var på 960 millioner kroner, mens verdiene ble oppgitt til 840 millioner.

Nordea var selskapets bankforbindelse, og var også største kreditor med et krav på rundt 400 millioner kroner.

- Arbeidskrevende

Ifølge søknaden om forlengende gjeldsforhandlinger til tingretten har Nordea stilt driftskreditt for dekning av driftsutgifter frem til utgangen av mars i år. Ifølge søknaden konkluderer også gjeldsnemnda på at driften siden 19. desember i fjor går med overskudd.

Ifølge dokumentene til tingretten er gjeldsforhandlingene svært arbeidskrevende. Åtte advokater hos Arntzen de Besche har jobbet med saken, i tillegg til gjeldsnemndas revisor og hans medarbeidere med selskapet KPMG.

Direktør Thomas Reinertsen i Reinertsen AS sier at selskapet ikke ønsker å kommentere saken på det nåværende tidspunkt.