- Det er ikke ofte man får full klaff på alle områder, men når det skjer så blir det veldig bra, sier administrerende direktør Frithjof Anderssen i morselskapet Motor-Trade Holding.

Anderssen og bilkonsernet Bertel O. Steen eier halvparten hver av Motor-Trade Holding, og tar ut til sammen 22 millioner kroner i utbytte etter det selskapet betegner som et fantastisk år med rekordhøye resultater.

- Knakende godt

Virksomheten omfatter både bilforhandleren Motor-Trade AS, lastebilverkstedet Trønderlinjen og flere deleide skade- og lakkbedrifter.

Totalinntektene endte på 748 millioner kroner i 2016, som var en økning på nesten 220 millioner fra året før.

Motor-Trade har nå solgt Mercedes i trøndelagsfylkene siden 1937. I fjor solgte selskapet totalt 1452 biler, noe som var en økning fra 1101 biler året før.

Det ga selskapet en markedsandel i personbilmarkedet på rundt seks prosent i Trøndelag, og en andel av varebilmarkedet på rundt 15 prosent, ifølge Anderssen.

Hybrid og elektrisk

Den mest solgte modellen ble varebilen Mercedes Vito, mens den mellomstore suv-en GLC og kompaktmodellen B-klasse kommer på andre og tredjeplass. De to sistnevnte kommer i henholdsvis hybrid- og helelektriske versjoner, og Anderssen sier at disse har stått for en stor del av salget.

- I personbilmarkedet er vi heldig stilt. Mercedes er et merke i vinden med riktig design og riktige priser. Vi har både bensin, diesel, hybrid og elektrisk, og dermed har vi konkurrert i alle markeder, sier han.

Salget av personbiler økte med 2,6 prosent på landsbasis i Norge i fjor, mens varebilsalget økte med 8,3 prosent. Etter flere år med vekst sier Anderssen at de i år forventer en liten nedgang totalt.

- Intet tre vokser inn vokser inn i himmelen, og vi tror vi får en liten avmatning i totalmarkedet. Motor-Trade budsjetterer derimot med et salg på samme nivå som i fjor, og det vil bety at vår markedsandel vil fortsette å vokse, sier Anderssen.

Han sier også at servicemarkedet fortsetter å vokse på grunn av det sterke salget de siste årene, og at antall bestilte biler også har vokst.

Tredje beste

- Bilmarkedet er veldig drevet av myndighetene og hvilke stimuli de gir, sier Anderssen, men opplever ikke at folk er rådville om hvilke typer bil det nå er lurt å kjøpe.

- De er ikke rådville, men det er mer spørsmål rundt dette. Både om hva myndighetene tenker, og den teknologiske utviklingen, sier han.

I august 2014 flyttet Motor-Trade inn i et nytt bilvarehus på Østre Rosten i Trondheim, der de er samlokalisert med Peugeot-forhandleren Prøven Bil og Kia Trondheim. I tillegg har en avdeling i Verdal, og et felleseid merkeverksted i Stjørdal sammen med Prøven.

Lastebilverkstedet Trønderlinjen holder til på Øysand i Melhus, og her økte inntektene med ni prosent til 59,4 millioner kroner i 2016.