Gifstad er leder for prosjektledelse i Aker Solutions, og deltok selv på allmøtet for Reinertsen-ansatte i Trondheim torsdag morgen.

For 212,5 millioner kroner overtar oljeserviceselskapet de om lag 700 ansatte i Reinertsens olje- og gassvirksomhet i Norge.

Gifstad sier at overtakelsen vil styrke Aker Solutions' posisjon først og fremst i Midt-Norge, men også i Bergen der Reinertsen har en avdeling.

- Hva vil skje med de ansatte i Reinertsen AS?

- Når vi får tid til å områ oss litt, så må vi finne en god miks. Vi skal starte et integrasjonsarbeid, og det kommer til å ta litt tid. Men vi har gode forhåpninger og muligheter fremover, og vi håper å finne gode løsninger i fellesskap, sier Gifstad.

- Vil det bli plass til alle ansatte som dere nå tar over?

- Hvordan dette blir fremover er vi nødt til å se på. Vi ser at dette er en god miks, og vi tror vi skal gå sammen på en god måte, sier han.

Gifstad sier at de forventer at de ansatte i Reinertsen AS vil flytte inn i Aker Solutions' eksisterende kontorer, henholdsvis på Leangen i Trondheim og i Bergen. Han sier at det trolig vil skje før sommeren.

I dag har Aker Solutions rundt 150 ansatte ved kontoret i Trondheim.

Flest i Trondheim

Reinertsen har rundt 300 ansatte ved hovedkontoret, og drøyt 70 ansatte ved avdelingene i både Bergen og på Orkanger. I tillegg har selskapet rundt 130 offshore-ansatte, og mindre kontorer andre steder i landet.

Gifstad sier at de jobber nå med å få et fullstendig overblikk av situasjonen og ressursene i selskapet.

- Inntil dette er på plass er det for tidlig å gå inn i detaljer på spesifikke områder, sier han.

Overtar rammeavtale

Det var en stor nedtur for Aker Solutions da de ikke fikk forlenget sine oppdrag for Statoil, da oljeselskapet i desember 2015 delte ut rammeavtaler for vedlikehold og modifikasjon på sine oljeinstallasjoner.

I stedet måtte selskapet konkurrere om enkeltkontrakter, og kort tid etterpå blede ansatte innen vedlikehold, modifikasjoner og operasjoner (MMO) i Norge varslet om en kraftig nedbemanning.

Reinertsen fikk derimot en slik rammeavtale, som selskapet da anslo var verdt rundt syv milliarder kroner. Blant annet fikk selskapet tildelt arbeid på feltene Heidrun og Åsgard utenfor kysten av Trøndelag.

Gifstad legger ikke skjul på at rammeavtalen er viktig bakgrunn for overtakelsen.

- Ja, helt klart. Dette vil gi en større grunnbemanning, og ikke minst får vi mer forutsigbarhet fremover, sier han.

Overtakelsen skal godkjennes av Konkurransetilsynet, men Gifstad forventer ikke at de vil ha noen innvendinger.

Han ønsker ikke å kommentere kjøpesummen på 212,5 millioner kroner.

Overtar Statoil-kontrakt

Pressetalsmann Eskil Eriksen i Statoil forteller at oljeselskapet har fulgt gjeldsforhandlingene til Reinertsen tett.

- Reinertsen har gjort en god jobb for oss, og situasjonen de har havnet i er trist. Men vi er fornøyd med at de har funnet løsning som sikrer videre drift. Aker Solutions er en solid leverandør som kan videreføre driften på en god måte, sier Eriksen.

Han forteller at Statoil har fulgt situasjonen i Reinertsen lenge.

- Vi har hatt en tett oppfølging av Reinertsen både før og under gjeldsforhandlingene, men har ikke påvirket utfallet, sier Eriksen.

- Viktig med en løsning

Han vil ikke kommentere hvor viktig Statoils ja til at Aker Solutions kunne tre inn i kontraktene var for løsningen, som er forhandlet frem.

- Jeg vil ikke spekulere i det. Det var viktig for oss med en løsning som sikrer videre drift i de prosjektene som Reinertsen har gjort for oss, sier Eriksen.

Aker Solutions trer nå inn i en kontrakt for vedlikehold- og modifikasjon på plattformene på Troll, Heimdal, Heidrun og Åsgard. Det er en seksårskontrakt, som trådde i kraft fra 2016, med opsjon på forlengelse.

I tillegg har Reinertsen oppdrag for Statoil i forbindelse med at Kristin-plattformen gjøres klar til å ta imot olje fra Maria-feltet.

Tidslinje: