I tillegg til å være tillitsvalgt har Walseng også sittet i gjeldsnemnda, som har forhandlet frem løsningen for selskapet.

Torsdag morgen ble det kjent at Aker Solutions overtar Reinertsens olje- og gassvirksomhet og de rundt 700 ansatte i selskapet.

De ansatte ble orientert i et allmøte i Reinertsen hovedkontor på Pirsenteret i Trondheim, samtidig som pressemeldingene gikk ut.

Se tidslinje for Reinertsen siden oljenedturen startet nederst i saken.

- Veldig positivt

- Fra mitt synspunkt er dette veldig positivt, og jeg ser frem til å få til et godt samarbeid med kollegene i Aker Solutions, og at integreringsprosessen blir bra til det beste for Aker Solutions og oss som ansatte, sier Walseng til Adresseavisen.

- Er dette noe av det beste man kunne håpe på?

- I situasjonen vi har vært oppe i, har dette vært den beste løsningen vi kunne få, sier han.

- Var du redd det skulle ende opp på andre måter?

- Det er klart at i en sånn prosess er det mye som kan skje. Når man sitter i gjeldsnemnda har man også hensynet til kreditorene å ta, og den største kreditoren, banken, har vært en bra støttespiller i denne prosessen.

- Har du fryktet at man kunne ende opp med en konkurs, der alle ansatte mistet jobben?

- I en sånn prosess kan alt skje, så det har nok vært dager som ikke har vært like bra i disse tre månedene, sier Walseng.

Direktør Thomas Reinertsen sier til Adresseavisen at alternativet til dagens løsning ville vært en konkurs.

- Mye usikkerhet

- Hvordan har dette vært for de ansatte i selskapet?

- Det blir mye usikkerhet i organisasjonen, og folk lurer på hva som skjer. Ryktene går, og det verste scenarioet er å miste jobben. Men jeg må si at folk har vært utrolig flinke til å stå på. Det viser at vi er en omstillingsvillig organisasjon, og jeg skal love at vi skal levere det vi kan, sier Walseng.

- Aker Solutions tar nå over alle ansatte, men er du redd for at det blir nedbemanninger?

- Det viktigste nå er å få reddet flest mulig arbeidsplasser, men det er ting man må være mentalt forberedt på. Vi har vært gjennom en del tøffe ting tidligere også.

- Nå er dette en såkalt virksomhetsoverdragelse, som gjør at de ansatte beholder rettighetene sine. Hvor viktig er det for de ansatte?

- Det er veldig viktig. Virksomhetsoverdragelse er nedfelt i arbeidsmiljøloven. Vi hadde et drøftingsmøte på onsdag der det ble nevnt at vi beholder rettighetene vi har i dag, og vi vil nok få bedre pensjonsavtaler enn vi har hatt, sier Walseng.

- Er lettet

Walseng sier også at ansatte som har hatt penger til gode hos Reinertsen vil få førsteprioritet, og vil få dekt inn det de har utestående.

- Er du fornøyd i dag?

- Ja, jeg må si det. Jeg er lettet over at vi står her nå, og samtidig er jeg spent. Vi skal inn i en ny organisasjon med en annen kultur, og jeg er spent på de nye kollegene, sier han.

Walseng sier at de ansatte også er forberedt på at de etter hvert skal flytte inn i Aker Solutions eksisterende kontorer, henholdsvis på Leangen i Trondheim og i Bergen.

Tidslinje: