Midt-Norsk Stillas var en av underleverandørene til Reinertsen AS, og har flere utestående krav som har gått til inkasso.

Tirsdag formiddag åpnet Sør-Trøndelag tingrett konkurs i Reinertsen AS.

Ifølge daglig leder Odd Jostein Tuset Midt-Norsk Stillas er det samlede kravet fra dem på rundt elleve millioner kroner, før moms.

- Det kommer til å tære hardt på egenkapitalen hvis vi ikke får pengene, men vi greier oss, understreker Tuset.

Mongstad-kontrakt

Listen over de nær 700 kreditorene hos Reinertsen AS er foreløpig ikke offentliggjort, men ifølge en oversikt hos analyseselskapet Bisnode har Midt-Norsk Stillas de største inkassokravene mot selskapet.

Selskapet driver med stillasbygging og utleie av folk til offshorebransjen. Ifølge Tustad har penger utestående etter at de jobbet for Reinertsen under ombyggingen av Statoils raffineri på Mongstad i Hordaland.

Han sier at de avsluttet på Mongstad i november.

- Egenkapitalen vil fortsatt være positiv selv om vi risikerer å bruke en god del av den på dette. Firmaet er solid og vi tåler en støyt, men det svir selvsagt å tape elleve millioner kroner. Det liker vi ikke, sier Tuset.

Han sier at Reinertsen stanset alle utbetalinger allerede i august i fjor.

- Reinertsen var sent ute med å betale fakturaene gjennom hele prosjektet, og fra august ble det helt stopp, sier Tuset.

Men gjennom hele høsten fikk Midt-Norsk Stillas lovnader på at pengene ville komme. Reinertsen sa de hadde avtale med Nordea om dette, og Midt-Norsk Stillas fortsatte arbeidet på Mongstad i håp om at pengene kom på konto etter hvert.

- Vi var ikke klar over situasjonen i Reinertsen, og fikk ingen signaler på at det var så ille. Men vi har heldigvis en bra kapitalbase å tære på slik at vi tåler støyten, sier Tuset.

Reinertsen var sent ute med å betale fakturaene gjennom hele prosjektet, og fra august ble det helt stopp, sier daglig leder Odd Jostein Tuset (t.h)og prosjektleder Morten Valbekmo i Midt-Norsk Stillas.

- Heldige som har Kværner

Midt-Norsk Stillas omsatte for 37 millioner kroner i fjor, som var rundt ti millioner mer enn året før.

Det er 45 ansatte i selskapet som ble etablert i 2001.

- Vi fikk selvsagt også kjenne på problemene i oljebransjen, men merker at det går bedre nå. Vi er heldige som har Kværner som nabo i Verdal industripark. De har alltid vært en god og solid kunde, sier Tuset.

Thomas Reinertsen sier at det blir feil av dem å kommentere enkeltkrav fra perioden før det ble åpnet gjeldsforhandlinger i Reinertsen AS i desember i fjor.

- Vi kom i en vanskelig situasjon på bakgrunn av totaløkonomien i selskapet, og dessverre ble gode samarbeiderpartnere rammet, sier Reinertsen.

Etter at det tirsdag ble åpnet konkurs i Reinertsen AS, sier han at det positive er at de ansatte er overført til Aker Solutions.

- Utfordringen som står igjen både for oss og kreditorene er at mange vil tape penger, sier Reinertsen.