- Sitter du i landskap eller har du eget kontor?

- Jeg har eget kontor, og har aldri prøvd noe annet. De fleste av dem som jobber på kontor her har egne kontorer, det skyldes vel mest at det er et gammelt bygg. For min del er det helt greit, men jeg trives veldig godt i fabrikken. Nå blir det mest kontor og møterom, men jeg prøver å stikke uti fabrikken en tur hver dag.

- Hvordan kommer du deg på jobb?

- Det kan skje på tre ulike måter. Jeg kan enten kjøre bil, jeg kan kjøre min flotte Vespa som jeg kjøpte som en del av 40-årskrisen i fjor eller jeg sykler. Nå bor jeg bare tre kilometer unna fabrikken på Strindheim, så det er ikke langt. Ja, det hender jeg går også.

- Hvordan vil de du jobber sammen med si du er som leder?

- Jeg tipper de vil si at jeg er engasjert og tydelig.

- Drar du på fest sammen med dine ansatte?

- Ja, det synes jeg er koselig. Jeg setter pris på å bli kjent med de ansatte utenom her på jobb, snakke om noe annet og finne ut hva de driver med ellers.

- Er du også med på nachspielene?

- Nei, jeg tror egentlig ikke det er så mange nachspiel blant de ansatte lenger, uansett så er det et tilbakelagt kapittel for min del.

- Hva er den vanskeligste sjefsavgjørelsen du har tatt?

- Alle prosesser som ender i at et ansettelsesforhold avsluttes er krevende. Det er alltid et menneske bak, og derfor blir det personlig. Jobben er viktig for oss alle, og da er det krevende når noen ikke lenger skal være med. For min del er jeg opptatt av å gjøre dette på en ryddig måte, gjøre alt korrekt og behandle folk med respekt.

- Hvordan inspirerer du dine ansatte?

- Jeg håper jeg inspirerer med å vise engasjement og være engasjert. Jeg forsøker å trykke på de rette knappene til alle, slik at de yter sitt beste. Gi dem ros og skape et engasjement slik at alle drar i samme retning mot samme mål. Greier vi å være på samme lag, så har jeg lyktes med å inspirere.

- Er du omgangsvenn med noen av dem du er sjef for?

- Jeg omgås noen av dem privat ja, og det har jeg ingen problemer med.

- Er du også familiens sjef?

- Nei, i familien er det delt ansvar. Vi tar alle våre oppgaver, både jeg, kona mi og våre tre barn på 7, 12 og 15 år.

- Hva er ditt beste resultat i Birken?

- Nei, der har jeg aldri deltatt, skitalentet mitt egner seg best på familietur. Men jeg prøver å få til noen løpeturer i løpet av uka.

- Skal du være sjef resten av yrkeslivet?

- Hvis jeg fortsatt får tillit, så tror jeg det. Jeg trives med å være sjef, jeg liker å omgås mennesker, jeg liker å ha muligheten til å påvirke og skape resultater. Det er det som driver meg.