Hotelldirektør Kjetil Vassdal sier at de har jobbet med planene i et halvannet år, og kaller det en gledens dag for trondheimshotellet.

Utbyggingen gjør at restaurantkapasiteten økes med 300 sitteplasser, og i tillegg får de to nye møterom med kapasitet på 140 personer i hvert.

Vassdal sier at det særlig er hotellets kjente frokost som gjør at nå bygger ut. Hotellet har i dag sitteplasser til 400 i restaurantene, men det er ikke nok på de travleste dagene.

- Vi har begrenset kapasitet i dag, og nesten hver dag må vi dessverre si nei til eksterne frokostgjester. Nå får vi en kapasitet som er tilpasset etterspørselen, sier Vassdal til Adresseavisen.

Elleve ganger har hotellet vunnet prisen for landets beste hotellfrokost, selv om de endte på tredjeplass under fjorårets kåring.

Start ved sankthans

Det er det trønderske entreprenørfirmaet Hent som har fått totalentreprisen for utbyggingen, som har en prislapp på rundt 40 millioner kroner.

Byggearbeidene starter ved sankthans i år, og skal være ferdig til april neste år. Utvidelsen skjer på siden som vender ut mot elva, og Vassdal sier at de fikk endelig godkjenning for planene hos Trondheim kommune for rundt to uker siden.

Han sier at det ikke var problematisk å få tillatelse til å bygge på hotellet ut mot elva.

- Kommunen har vært veldig positiv og velvillig. Vi vil bygge innenfor de eksisterende søylene mot elva, og så lenge vi gjorde det, var det ingen problemer, sier Vassdal.

Ombygging: Slik vil fasaden ut mot elva se ut etter utbyggingen.

Han sier at hotellkapasiteten ikke vil bli påvirket av utbyggingen, og tror heller ikke at gjestene vil merke mye til den underveis.

- Hent er vant til å gjøre dette på en skånsom måte, og jeg er trygg på at det vil gå fint. Nesten 90 prosent av arbeidet vil foregå på utsiden, noe som ikke vil påvirke driften. I en liten periode helt på slutten vil vi bli nødt til å flytte frokostserveringen ned en etasje, sier han.

Vassdal overtok som direktør for hotellet i 2015, like etter at hotellet ble en del av Scandic-kjeden.

Frigjør areal

De ekstra restaurantplassene kommer på samme plan som resepsjonen, mens de to møterommene kommer i etasjen under. Vassdal sier at de har hatt et behov for møterom med kapasitet på mellom 100 og 150 gjester.

Så store arrangementer må i dag legges til hotellets største konferansesal, Trondheimssalen, som kan ta opptil 650 personer. Utbyggingen betyr dermed at de også kan holde av Trondheimssalen til enda større arrangementer, ifølge hotelldirektøren.

Byggeprosjektet skjer i samarbeid med Incentra Eiendom som eier hotelleiendommen. Dette selskapet er igjen eid av Rica Eiendom og Reitan-eide E. C. Dahls Eiendom, som har eid hotellet siden det ble åpnet i 2003.

Utsikt

Hotellbransjen i Trondheim har de siste årene vært preget av hard konkurranse og stor økning i romkapasiteten. Ifølge tall fra Wiederstrøm Hotel Consulting økte rombelegget fra 2015 til 2016, men Vassdal sier at konkurransen gjør at det er viktig å fornye seg.

I tillegg til spiseplasser og nye møterom blir det også bygget et nytt treningsrom, med utsikt rett ut mot Nidelva. Vassdal tror at det vil bli spektakulært.

- I dag er det vanlig at trimrommene er plassert i kjelleren, i rom uten vinduer. Vi skal bygge et nytt rett overfor konferansebaren, og både gulv og vegger skal være i glass. Det blir som å ro rett ut i Nidelva, sier Vassdal.