Selskapet drev med innkjøp og distribusjon av varer til sportskjeden MX Sports butikker, og drev også et utsalg ved lageret på Sluppen i Trondheim.

Styreleder i MX Sport Nord inntil konkursen var Torbjørn Fjelland, som også leder kjedens eierselskap T. Fjelland & Co AS. Han sier at dårlig økonomi er bakgrunnen for at de meldte oppbud.

- Det har vært en fallende omsetning, og når vi driver med underskudd og på bekostning av egenkapitalen, så må vi gjøre noe, sier Fjelland.

Tidligere denne uken ble også kjent at Restauranthuset D12 i Trondheim er konkurs.

Underskudd

Regnskapstallene viser at omsetningen falt fra 63,5 millioner kroner i 2013 til 41,4 millioner i 2015. I samme periode hadde selskapet et samlet underskudd før skatt på nesten 6,7 millioner kroner.

Han sier samtidig at konkursen vil ha liten betydning for kjedens butikker. Ifølge kjedens hjemmesider har den 13 tilknyttede butikker i Trøndelag, med unntak for lagerutsalget.

Kjeden har også et lager i Stavanger der hovedkontoret ligger, og Fjelland sier at butikkene nå vil få varer derfra.

- Det blir litt lengre transport, men det vil ikke bety så mye for resten av kjeden, sier han.

MX Sport er en landsdekkende kjede med rundt 130 butikker, ifølge hjemmesidene. Fjelland sier at butikkene hovedsakelig er eid lokalt eller fellesskap av kjeden og lokale eiere.

Minus: Selskapet MX Sport Nord har tapt penger i flere år. Foto: THERESE ALICE SANNE

Møtte de ansatte

Advokat Nils Håkon Risberg hos Simonsen Vogt Wiig er oppnevnt som bostyrer etter konkursen, og sammen med kollega Andreas Nordheim var han onsdag ettermiddag i møte med de ansatte i selskapet.

Risberg sier at det var ti ansatte i selskapet, og i tillegg berøres to ansatte som nylig gikk av med pensjon. Han sier at de ansatte nå vil få oppsigelse av bostyret, og at de har blitt informert om sine rettigheter.

Ifølge oppbudsbegjæringen har selskapet en gjeld på rundt 27,5 millioner kroner, der det største kravet er kassekreditten hos DNB på 16,7 millioner kroner. Dette kravet er pantesikret.

Stort varelager

Selskapet har også en leverandørgjeld på 8,1 millioner kroner, ifølge Risberg. Han sier samtidig at det er betydelig verdier i boet.

- Det er et betydelig varelager med en innkjøpspris på vel tolv millioner kroner, og det er utestående fordringer på omtrent samme størrelse. Foreløpig er det vanskelig å si hva det vil være verdt, sier Risberg.

Torbjørn Fjelland sier at noen av de ansatte i selskapet kan få ny jobb i MX Sport i Trondheim knyttet til innkjøp og salg, men at de foreløpig ikke har tatt stilling til dette.

- Vi synes dette er veldig trist for de ansatte som ikke vil bli engasjert videre, og også hvis våre leverandører blir påført tap, sier han.