Oppsigelsene vil omfatte ansatte ved kontorene i Trondheim og Bergen, men de aller fleste som rammes jobber i Trondheim, etter det Adresseavisen erfarer.

Det vil også gjelde både tidligere Reinertsen-ansatte og ansatte i «gamle» Aker Solutions.

- I forbindelse med oppkjøpet av Reinertsen har vi hatt en gjennomgang av ressurser og forventede arbeidsvolumer. Dette har vist et behov for å redusere arbeidskapasiteten i Trondheim og Bergen med om lag 70 stillinger, noe vi informerte de ansatte om på allmøter for rundt to uker siden, skriver pressekontakt Stina Kildedal-Johannessen i Aker Solutions i en e-post til Adresseavisen.

Hun skriver at «tilpasningen gjøres for å sikre selskapets konkurranseevne, og vil hovedsakelig påvirke administrasjonsstillinger og også noen ingeniørstillinger». Nedbemanningen vil skje gjennom oppsigelser, og eventuell oppsigelsestid vil være i henhold til de enkelte ansettelseskontraktene, opplyser hun.

Oppkjøp: 30. mars i år ble det kjent at Aker Solutions overtok de ansatte i konkurrenten Reinertsen. Thomas Reinertsen (f.v.), Walther Gifstad i Aker Solutions og Torkild R. Reinertsen orienterte de Reinertsen-ansatte i et allmøte på Pirsenteret. Foto: Rune Petter Ness

Bytter kontorer

Det var i slutten av mars det ble kjent at Aker Solutions tok over olje- og gassvirksomheten og de rundt 700 ansatte i oljeserviceselskapet Reinertsen AS i Trondheim.

De ansatte i Reinertsen blir nå overført til Aker Solutions' kontorer, og de ansatte ved Reinertsens tidligere hovedkontor på Pirsenteret i Trondheim vil bli flyttet til Leangen i juni, opplyser Kildedal-Johannessen.

- Vi jobber nå for å sikre en god integrasjon av virksomhetene, skriver hun.

Flere: Aker Solutions' kontor i Trondheim ligger på Leangen. Foto: Jens Petter Søraa

Etter det Adresseavisen forstår er en nedbemanning på rundt 70, mindre enn det man opprinnelig så for seg. Bakgrunnen er blant annet at Aker Solutions har reversert en avgjørelse hos Reinertsen-ledelsen om å si opp rundt 110 ansatte som jobber ute på oljeplattformene.

Denne avgjørelsen ble tatt mens Reinertsen var i gjeldsforhandlinger, får Adresseavisen opplyst. De ansatte som skulle sies opp jobbet med oppdrag knyttet til Reinertsens rammeavtale med Statoil fra 2015, der selskapet fikk tildelt vedlikehold- og modifikasjonsarbeid på feltene Troll, Heimdal, Heidrun og Åsgard.

På vent

Etter det Adresseavisen forstår ble oppdrag liggende på vent da Reinertsen AS gikk til tingretten for å be om offentlige gjeldsforhandlinger i desember i fjor.

Kildedal-Johannesen skriver at det er «riktig at vi har reversert en beslutning som ble tatt før oppkjøpet om å redusere kapasiteten for offshoreansatte med om lag 100 stillinger.»

- Dette skjer på grunn av tilgang til mer arbeid, opplyser hun.

Advokat Joar Grimsbu hos Arntzen de Besche ledet gjeldsforhandlingene i Reinertsen, og ble også oppnevnt som bostyrer etter at selskapet ble slått konkurs.

Han sier at selskapets leieavtale ved Pirsenteret vil bli avsluttet med endelig virkning i slutten av juli. Det samme gjelder leieavtalen ved Reinertsens kontorer i Bergen.

Intensjonsavtale

19. mai ble det kjent at Aker Solutions selger Reinertsens verft på Orkanger til investorer i Trondheim. Selskapet har inngått en intensjonsavtale med det nyetablerte selskapet Orkanger Fabrikasjon, og etter det Adresseavisen forstår er en endelig avtale foreløpig ikke på plass.

Aker Solutions har gjort klart at alternativet var en nedleggelse av verftet, der det i dag jobber 71 ansatte.