19 ansatte jobber i dag i Melhus-bedriften, som har produsert telt og soveposer siden 1950-tallet.

Stein Helliksen har ledet bedriften siden 1974, og vil fortsette som administrerende direktør også etter at Swix overtar som eier. Bedriften ble startet av Helliksens far i 1951, og han peker på det neste generasjonsskiftet som bakgrunn for salget.

Det er 19 ansatte i Melhus-bedriften som har produsert telt og soveposer siden 1950-tallet. Foto: terje Svaan

- Jeg har barn som jobber i selskapet, men vi har konkludert med at ingen har lyst til å ta over. De skal fortsette i jobben på samme måte som meg, men de har lyst til å jobbe med det de kan. Derfor bestemte vi oss for å finne en partner, sier Helliksen til Adresseavisen.

Ansatte orientert

Med unntak av to personer i Oslo, jobber alle de ansatte ved hovedkontoret på Melhus. De ble orientert om salget i et informasjonsmøte torsdag morgen.

- Det gikk veldig bra. Jeg tror vi fikk frem essensen i dette, og i mine øyne var Swix det desidert beste alternativet for Helsport, sier Helliksen.

I 2004 lanserte selskapet også sine første ryggsekker. Hovedmarkedet er Norge og Sverige, og selskapet har hatt en kraftig økning i inntektene de siste årene. Helliksen sier at omsetningen endte på rundt 120 millioner kroner i fjor, og at de vil nærme seg 140 millioner i år.

Helårsstrategi

Swix Sport AS er heleid av Ferd, investeringsselskapet til Johan H. Andresen. Selskapet er mest kjent for skismurning og staver, men eier blant annet også ullprodusenten Ulvang og det svenske friluftsmerket Lundhags.

Helsport holder til her på Melhus. Foto: Terje Svaan

Bjørn Krekke leder Outdoor-avdelingen i Swix Sport, og sier at kjøpet av Helsport er del av selskapets helårsstrategi.

- For fem år siden la vi en strategi om å bygge opp et bein som ikke er fullt så snøavhengig som de skirelaterte merkevarene vi eier. Da var friluftssegmentet veldig attraktivt. Vi hadde Ulvang fra før, og i 2012 kjøpte vi Lundhags. Den siste biten i puslespillet var Helsport, som vi lenge har sett på som et spennende selskap, sier Krekke.

Han sier at Helsports ansatte i Oslo vil flytte inn hos Swix, men at de vil fortsette å bygge videre på miljøet på Melhus.

- Det er ingen stillinger som vil bli overtallige nå. Vi hadde en grundig gjennomgang av selskapet, og vår konklusjon var at det var veldig godt drevet fra før. Vi tenker litt det samme som vi gjorde om Lundhags. Der har vi samlet noen funksjoner på Lillehammer, men selskapet har likevel flere ansatte i Sverige nå enn da vi overtok, sier han.

Overtakelse: Bjørn Krekke (t.v.), direktør for Swix' Outdoor-divisjon, sammen med daglig leder Stein Helliksen og markedssjef Nora Helliksen i Helsport. Foto: Helsport

- Menneskene viktigst

Helliksen er heller ikke i tvil om at Swix vil fortsette å satse på Melhus.

- Det er menneskene som jobber i Helsport som har skapt merkevaren, og Swix har gjennom sine tidligere oppkjøp vist at de har skjønt dette. Det er noe som har vært ekstremt viktig for meg, sier 63-åringen, som ikke har noen planer om å overlate sjefsjobben til andre.

- Jeg synes dette er kjempemorsomt og kjempespennende, og jeg har ikke satt noen tidsbegrensning på jobben. Jeg har bare skrevet en ny ansettelseskontrakt uten noen sluttdato, sier Helliksen.