Bostyrer Joar Grimsbu fra advokatfirmaet Arntzen de Besche la torsdag frem den midlertidige innberetningen, som viste at det totalt hadde kommet inn krav på 1,8 milliarder kroner fra forskjellige virksomheter.

Sør-Trøndelag tingrett åpnet konkurs i den familieeide bedriften 11. april i år , bare noen dager etter at selskapets olje- og gassvirksomhet hadde blitt overtatt av konkurrenten Aker Solutions .

Kreditorlisten per 13. juni inneholder 519 nettokrav, men borerevisor Sverre Einersen hos KPMG opplyser at det fortløpende skjer en del endringer på listen. Blant annet har et krav på over 15 millioner kroner fra Kemneren i Trondheimsregionen blitt kraftig redusert.

- Solid eier

Blant de største kreditorene er Molde-selskapet Prezioso Linjebygg, som også har en avdeling på Nyhavna i Trondheim. Selskapet har meldt inn et krav på 27,5 millioner kroner, etter å ha utført arbeid for Reinertsen på Tjeldbergodden og ute på flere oljeplattformer.

Selskapets arbeidende styreleder Kristoffer Jenssen var den eneste kreditorrepresentanten som møtte opp under skiftesamlingen torsdag, og sier at de allerede har tatt høyde for at de vil tape pengene. Selskapet har allerede vært gjennom store nedbemanninger som følge av nedturen i oljebransjen

- Det er klart at det er mye penger for et selskap som oss, sier Jenssen.

- Er det avgjørende for videre drift?

- Vi er i en situasjon der vi har en solid fransk eier, som heldigvis støtter oss. Det er ikke fare for selskapet, men det bidrar til et dårlig resultat, sier han.

Torkild R. Reinertsen var styreleder og administrerende direktør i Reinertsen på konkurstidspunktet, og etter skiftesamlingen torsdag beklaget han at selskaper vil bli påført tap.

Hovedbankforbindelse

Som Adresseavisen tidligere har fortalt er bankforbindelsen Nordea den største enkeltkreditoren. Banken har meldt inn et krav på 410 millioner kroner, der 170 millioner er sikret gjennom pant.

Mange av kravene skyldes tjenester som allerede er utført, men noen av de største kravene er knyttet til tap av fremtidige inntekter, hovedsakelig husleie.

Det største usikrede kravet har Reitan-eide E.C. Dahls Eiendom AS, som har meldt inn et krav på 258,6 millioner kroner. Bakgrunnen er Reinertsens leieavtale på Pirsenteret i Trondheim, der E. C. Dahls Eiendom er huseier.

Det tredje største kravet er fra kredittforsikrings- og garantiselskapet Atradius, og er på over 180 millioner kroner. Ifølge Joar Grimsbu har selskapet stilt garantier for Reinertsen knyttet til gjennomføringstid og mulige reklamasjoner på landbaserte entreprenørprosjekter.

Grimsbu har tidligere pekt på at var store krav og garantiforpliktelser knyttet til den landbaserte entreprenørvirksomheten i Reinertsen som hindret en gjeldsløsning for selskapet.

Overtok verft

Det fjerde største kravet har selskapet Orkanger Bygg, som eide verftseiendommen der Reinertsen holdt til på Grønøra i Orkdal. Leiekontrakten varte frem til 2030. Eierne av dette selskapet endte opp med å selv overta driften av verftet gjennom det nyetablerte driftsselskapet Orkanger Fabrikasjon.

Det siste kravet på over 100 millioner kroner kommer fra Reinertsens svenske datterselskap, Reinertsen AB. Dette selskapet var heleid av Reinertsen AS, og ble selv nylig slått konkurs i tingretten i Göteborg.